Zware koers in Eindhoven met als resultaat 1e in het Ploegenklassement

Het beloofde weer een zwaar weekend te worden voor onze dames. Zowel op zaterdag als op zondag stond er een wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma in Brabant.

Op zaterdag stond er allereerst een wedstrijd voor de Regio Top op het programma. Namens het Koga Schaatsteam stond Marlies ter Bekke aan het vertrek. Marlies is gelukkig weer fit nadat het 1e deel van het seizoen in het water viel door een vervelende blessure. In de openingsfase was Marlies erg actief en veelvuldig in de aanval te vinden

FB_IMG_1452589824248

Er kwam niet veel steun vanuit het peloton en ze werd helaas dan ook weer ingerekend. Marlies probeerde het nog diverse malen maar telkens werd ze weer ingerekend door het peloton. De wedstrijd werd beslist in een zeer spannende eindsprint die gewonnen werd door Dijkstra voor Vriend en onze zeer sterk rijdende Marlies.

FB_IMG_1452589830508

Dit was een geweldige opsteker voor Marlies en liet zo zien dat ze zeker thuishoort op de Weissensee. Ze straalde dan ook van oor tot oor op het podium.

FB_IMG_1452589833218

Daarna was het de beurt aan de dames in de Top Divisie. Al vroeg in de wedstrijd waren de Koga dames voorin te vinden en vooral Carla en Yvonne loerde op een kogroep. Al vroeg in de wedstrijd onstond er een kopgroep met o.a. van der Geest, Engbers, de Vries, Ytsma en namens het Koga Schaatsteam was Carla erbij. De voorsprong liep geleidelijk aan op en de Koga dames controleerde het peloton. Vooraan krijgt Carla het erg moeilijk en niet veel later moet ze de kopgroep laten gaan. Dit is het teken voor de overige Koga dames om het tempo weer op te voeren.

FB_IMG_1452589803675

Daniëlle zet zich op kop van het peloton en de voorsprong loopt gestaag terug. Bij Carla is het licht uitgegaan en ze moet teleurgesteld de wedstrijd verlaten. Inmiddels zijn door het vele werk van Daniëlle de vluchters weer ingerekend en is het de beurt aan Yvonne om in de aanval te gaan.

FB_IMG_1452589798053

Helaas krijgt Yvonne niet de ruimte en is het de beurt aan van der Molen, Ensing en van der Stelt. De voorsprong loopt als snel op en vanuit het peloton weten later de Vries en van der Geest de oversteek nog te maken. In het peloton is het vooral Koga wat het werk moet opknappen en krijgen weinig steun.Toch lijkt de voorsprong terug te lopen en lijkt alles weer samen te komen. Koga blijft werken op kop van het peloton maar krijgt het gat niet dicht.

FB_IMG_1452589807102

In de finale gaat Ensing solo op weg naar haar 6e overwinning van het seizoen. De sprint om de 2e plaats wordt gewonnen door van der Geest voor van der Stelt. De Koga dames rijden een sterke sprint en Daniëlle komt als 12 over de streep voor Anneke op plaats 16 en Yvonne op plaats 17. Door deze resultaten nam men de koppositie in het Ploegenklassement weer over van Cenned en mocht de nachtrust gaan opzoeken met 16 punten voorsprong.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.