Yvonne verdienstelijk 2e in Haarlem

Nadat er diverse ijsbanen gesloten waren deze week door de warme temperaturen lag er voor de dames een prima ijsvloer in Haarlem. Om 19.30 uur klonk het startschot voor de 4e wedstrijd om de KPN Marathon Cup.

De dames van het Koga Schaatsteam waren telkens voorin het peloton te vinden. Er waren diverse uitlooppogingen waar telkens wel een rijdster van Koga bij betrokken was. Vooral Anneke was erg actief en reageerde op elke uitval. Tijdens de premiesprint waarbij Daniëlle nog een 2e plaats weet te behalen ontstaat er een kopgroep. Deze kopgroep met Daniëlle lijkt kans van slagen te hebben maar uiteindelijk komt alles weer samen.

DSC_8692

Niet lang daarna gaan 7 dames op avontuur : Engbers, Vormeer, Nicky van Leeuwen, Tauber, Kelly Schouten, Ytsma en namens Koga is Yvonne erbij. De Koga dames stoppen goed af in het peloton en de voorsprong loopt gestaag op. Carla voelt zich sterk en probeert alleen vanuit het peloton de oversteek te maken. Even lijkt het erop dat het zal lukken maar uiteindelijk moet ze zich weer laten afzakken tot in het peloton.

DSC_8553

De 7 vooraan werken uitstekend samen en ze kijken het peloton dan ook al in de rug. Uiteindelijk weten ze hun welverdiende ronde voorsprong op het peloton te behalen. De Koga dames zoeken gelijk Yvonne op en zorgen dat ze weer naar voren wordt gereden in het peloton. De ploegen van de 7 koplopers houden alles bij elkaar en het peloton maakt zich op voor de sprint om de 8e plaats. De Koga dames mengen zich goed in de eindsprint en Daniëlle sprint naar een nette 12e plaats voor Carla op plaats 18. De zeer sterke en attent rijdende Anneke pakt haar 1e puntje van het seizoen  met de 20e plaats.

DSC_8495

 

De 7 vooraan mogen gaan sprinten om de overwinning deze dag. Het wordt een hele lange sprint van bijna anderhalve ronde. Yvonne rijd een supersprint en komt helaas enkele milimeters tekort op winnares Kelly Schouten maar mag super tevreden zijn met de 2e plaats. De 3e plaats is voor Tauber.

DSC_8774

Voor de 2e wedstrijd achter elkaar dus een mooie podiumplaats voor het Koga Schaatsteam.

DSC_7825

 

In het Algemeen klassement bezet Daniëlle nog steeds de 4e plaats. Yvonne komt met stip de top 10 binnen en staat nu op plaats 9. In het Dagploegenklassement behaalde Koga een 2e plaats en steeg daardoor ook naar de 2e plaats in het Algemeen Ploegenklassement.

Komende week staan er voor de dames 2 wedstrijden op het programma. Allereerst donderdag om 19.30 uur in Dronten de Nationale wedstrijd om de Jan Maarten Heideman Bokaal in Dronten. En zaterdag staat om 19.30 uur de 5e wedstrijd om de KPN Marathon Cup in het vernieuwde Thialf op het programma.

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.