Yvonne 3e tijdens Open Oostenrijks Kampioenschap Weissensee

De 1e wedstrijd op de Weissensee was dit jaar het Open Oosterijks Kampioenschap over 42km. Een wedstrijd die al enkele jaren niet op het programma heeft gestaan. Aan deze wedstrijd doen rijders van verschillende nationaliteiten en diverse niveau’s deel.

Namens het Koga Schaatsteam stonden Daniëlle en Yvonne aan de start. Ook gingen deze wedstrijd de heren en dames gelijk van start. Vanuit het vertrek is het gelijk koers en Yvonne probeert gelijk aan te pikken bij de kopgroep van de heren. Al snel ontstond er een grote kopgroep waarin 3 dames vertegenwoordigd waren. Helaas moesten onze dames deze groep laten gaan. Er ontstond een mooie 2e groep waarin zowel Daniëlle als Yvonne deel vanuit maakten.

FB_IMG_1453411190699

De samenwerking in de groep vooraan was goed waardoor de koplopers steeds verder uitlopen. Dan komt van der Geest ten val en ruiken de Koga dames hun kans op het podium. Yvonne voert het tempo op en gaan op jacht naar het podium.

De winst gaat naar Iris van der Stelt die als enigste dame kon bijblijven in de kopgroep bij de heren. Het zilver was voor Sharon Hendriks en de sprint om de 3e plaats werd gewonnen door Yvonne voor Daniëlle op plaats 4.

Een mooiFB_IMG_1453411211139

Een mooi begin voor het Koga Schaatsteam op weg naar het ONK van komende zaterdag.

FB_IMG_1453411169387

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.