Sterke koers in Rotterdam niet beloond

Op vrijdag stond in Rotterdam alweer de 9e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma. De wedstrijd in Rotterdam staat bekend als een hele zware en snelle wedstrijd. Dit komt omdat deze wedstrijd word gereden in een opblaasbare tunnel waarbij je elkaar nauwelijks kan zien. Het Koga Schaatsteam stond deze avond volledig aan het vertrek.

Gelijk vanuit de start lag het tempo enorm hoog en was het peloton 1 lang gerekt lint. De Koga meiden reden erg attent en probeerden bij elke uitlooppoging aanwezig te zijn. Het tempo lag enorm hoog en achteraan losten de dames bij bosjes. Vooraan gingen Lisa van der Geest en Dedden op avontuur ze werkten goed samen en de voorsprong liep beetje bij beetje verder op. Dedden kwam ten val en van der Geest ging alleen door. De voorsprong bleef 150 meter en van der Stelt liet zich afzakken.

20170113_KPNMC9_Rotterdam_Dames

Het peloton schoot enorm in gang en Daniëlle zette zich op kop van peloton. De voorsprong werd minder en minder en van der Stelt moest de strijd staken. Het peloton kwam dichter en dichterbij. Daniëlle voerde het tempo nogmaals op en niet veel later werd van der Geest dan ook ingerekend. Anneke en Britt verzette ook veel werk deze wedstrijd en hielden Carla goed voorin het peloton.

20170113_KPNMC9_Rotterdam_Dames

In de finale moest Britt helaas het peloton laten gaan nadat ze enorm veel werk had verzet voor de ploeg. Daniëlle had zeer goede benen en ging in finale nog op avontuur. Ze kreeg een aantal rijdsters met zich mee maar ze konden niet wegblijven uit het peloton. Net toen iedereen zich had neergelegd bij een massasprint ging Tauber op avontuur. Het peloton schoot ook in gang en de Koga dames brachten Carla in stelling voor de eindsprint. Carla werd fantastisch gebracht en leek op weg naar een hele mooie uitslag totdat ze onderuit werd gereden in een sprint waar heel veel getrokken en geduwd werd. Helaas werd Carla het slachtoffer hiervan.

20170113_KPNMC9_Rotterdam_Dames

Daniëlle en Anneke reden nog voor wat ze waard waren en kwamen als 11e en 13e over de streep. Carla klasseerde zich uiteindelijk als 32. Onze dames reden een super koers alleen werd het deze dag niet beloond!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.