Sterk optreden Koga in Haarlem niet beloond.

Zaterdag leek het even of de winter echt was begonnen. Toen de Koga dames arriveerden in Haarlem lag er enkele centimeters sneeuw. En hoe kouder en zwaarder het is des te beter zijn de Koga dames in vorm. Onze dames stonden te springen om van start te gaan en had stoute plannen deze dag. In de openingsfase was Koga dan ook telkens goed voorin te vinden.

dsc_0293

Carla was voorin niet weg te slaan en reed erg actief mee. Bij elke uitval was Carla erg attent en was het Carla niet dan was het wel Anneke of Britt die het gat weer wisten te dichten.

dsc_0319

Nadat het heel even rustig is geweest ontstaat er een kopgroep van 11 rijdsters met daarbij namens het Koga Schaatsteam Carla. Ze weten gelijk een mooi gaatje te slaan en de samenwerking is goed. De overige Koga dames weten goed af te stoppen in het peloton en de voorsprong word groter.

dsc_0433

Dan laat Daniëlle een sterk staaltje schaatsen zien zoals we dat al jaren zijn gewend van onze koerskapitein. In haar eentje weet ze de sprong naar de 11 koplopers te maken. De voorsprong is aardig opgelopen en dit lijkt de beslissende slag van de dag.

dsc_0278

Uiteindelijk gaat het tempo toch omhoog in het peloton en mede door Ensing en van der Geest die de slag hebben gemist komt alles weer samen . Toch is dat maar voor korte duur en gaan Ensing, de Vries, van der Geest en Tauber op avontuur. Uiteindelijk is dit de beslissende slag en mogen deze 4 gaan sprinten voor de overwinning. Toch zou het peloton nog heel dicht bijkomen maar kwam te laat. De winst ging naar de Vries voor van der Stelt en Ensing. In de sprint om de 5e plaats weet Carla wederom een mooie 6e plaats te behalen en de vandaag weer sterk rijdende Anneke weet met de 15e plaats zich ook in de punten te rijden. Britt komt als 32e over de streep en Daniëlle als 46e.

Het Algemeen Klassement word nu aangevoerd door Elma de Vries met 101,1 punten voor van der Geest met 96 en Lollobrigida met 85,3 punten. Carla maakte weer en sprong en staat nu 11e met 41 punten. Britt vind zich terug op plaats 26 met 14 punten en Anneke vinden we terug op plaats 35 met 6 punten.

In het Dagploegenklassement wist Koga deze dag een 4e plaats te behalen. In het Algemeen Klassement vinden we Koga terug op plaats 5.

Zaterdag gaan we verder met 6e wedstrijd om de KPN Cup in het schaatsgekke Hoorn aanvang 19.30 uur.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.