Sterk optreden Daniëlle tijdens Finale in Alkmaar

Op zondag werd de finale van de Vierdaagse verreden in Alkmaar. Voor de dames was dit een zware beproeving want er stond niet minder dan 100 ronden op het programma. Een afstand wat een primeur betekende voor het damespeloton op kunstijs. Het Koga Schaatsteam had deze dag de opdracht de 3e plaats van Carla te verdedigen. Vooraf was het duidelijk dat het moeilijk zou worden tegen een zeer sterk rijdend team van Palet Schilderwerken.

In de openingsfase was het meteen onrustig en was het gelijk koers. De Koga dames reden zeer attent en Carla reageerde op elke aanval. En mocht Carla een keer niet zelf het gat dicht rijden was het wel Anneke, Britt of Daniëlle die de vluchters tot de orde riepen.

dsc_8246

Het was hollen en stilstaan deze dag. Carla was erg attent en maakte vaak deel uit van de kopgroep. Dan lijkt de beslissende kopgroep gemaakt en gelukkig is Carla daar ook bij. Het lijkt erop dat dit de slag is, maar dan moet Carla lossen uit de kopgroep en zakt terug in het peloton. De concurrenten van Carla zien het gebeuren en voeren het tempo op. Het peloton valt in stukken uiteen en Carla heeft het enorm zwaar. Daniëlle zet zich op kop en mede daardoor komt het peloton langzaam weer terug.

dsc_8379

Alles is weer samen en even is het rustig. Dan gaan de favorieten voor het klassement weer op avontuur en Carla past dat is het sein voor Daniëlle of mee in de aanval te gaan. Er onstaat een kopgroep van 13 rijdsters die goed samenwerken. Al snel weten ze de voorsprong uit te bouwen en in het peloton probeert Anneke nog 1 keer Carla terug te brengen maar helaas komt het peloton niet meer terug.

dsc_8408

De samenwerking vooraan is zo goed dat ze als snel een ronde voorsprong weten te pakken op het peloton. Daardoor mag het peloton gaan sprinten om de 16e plaats want tussen de kopgroep en het peloton waren nog 2 eenzame vluchters. Anneke weet met haar laatste krachten Carla nog naar voren te rijden die uiteindelijk nog de 17e plaats weet te behalen. Anneke komt zelf als 25e over de streep.

dsc_8514

Daniëlle vecht voor wat ze waard is in de kopgroep en probeert nog een paar keer weg te komen. Helaas lukt het niet om weg te blijven en moet een sprint van de 13 de beslissing brengen. De winst gaat voor de 4e dag achtereen naar Lollobrigida voor Strikwerda en van der Stelt. Daniëlle komt uiteindelijk moe maar voldaan als 10e over de streep.

dsc_8526

De Vierdaags wordt met overmacht gewonnen door Lollobrigida met 115,4 punten voor van der Stelt met 89 punten en Vormeer met 66. Carla weet uiteindelijk de 7e plaats te behalen met 47 punten. Daniëlle eindigt als 19e met 19 punten en Anneke staat ook netjes in het klassement op plaats 28 met 7 punten.

Woensdagavond staat op Flevonice een Nationale wedstrijd over 40km op het programma aanvang 18.00 uur.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.