Slagveld in Rotterdam met sterk ploegenspel Koga

Op de vroege zondagmorgen stond in Rotterdam alweer de volgende wedstrijd op het programma. Nadat de rijdsters en begeleiders genoten hadden van een heerlijk ontbijt bij van der Valk in Ridderkerk vertrokken we naar Rotterdam. Een speciale wedstrijd in een luchtkussen waarbij je de andere kant van de baan niet kan zien. Daarom was er vooraf enige spanning onder de rijdsters te bespeuren.

Yvonne voelde zich weer sterk deze dag en gelijk alweer uit het vertrek in de aanval. Ze probeerde het diverse keren maar het peloton was niet van plan al zo vroeg in de wedstrijd iemand te laten gaan. Carla was ook goed voorin het peloton vinden. Daniëlle en Anneke keken in het begin van de wedstrijd de kat uit de boom maar enkele ronden later waren alle Koga dames voorin te vinden.

DSC_5441

Dan is het beurt aan Daniëlle om het tempo op te voeren maar ook dat laat het peloton niet toe. Achterin staat de deur wagenwijd open en de ene na de andere rijdsters moet het peloton laten gaan. Inmiddels is het peloton in 4 groepen uiteen gevallen en rijd verspreid over de baan. Daniëlle maakt inmiddels weer deel uit van een kopgroep die dit keer kans van slagen lijkt te hebben. Ook Yvonne voelt zich sterk en probeert de oversteek te maken. Helaas krijgt ze het hele peloton in haar rug mee en besluit ze haar poging te staken.

DSC_5596

Toch weet Daniëlle helaas niet vooruit te blijven en wordt weer ingerekend door een ontketend peloton. Inmiddels is de finale ingegaan en zijn er nog maar 30 dames in koers. Anneke heeft het erg zwaar maar weet zich staande te houden en strijd voor elke meter. Het peloton maakt zich op voor de sprint en de treintjes worden geformeerd.

DSC_5447

De Koga dames weten elkaar goed te vinden en proberen op te schuiven in het peloton. Er wordt veel geduwd en getrokken en het is erg onrustig. Yvonne probeert in de laatste rondes nog buitenom te komen maar ook dat word in de kiem gesmoord. De meeste ploegen hebben wel een sprintster in huis en proberen die in ideale positie in de laatste ronde te krijgen. In een spannende sprint gaat de zege voor de 2e achtereenvolgende wedstrijd naar Ensing voor van de Molen en Engbers. Carla zat in de finale niet ideaal maar sprint naar een 7e plaats voor Yvonne en Daniëlle op de plaatsen 8 en 9. Anneke komt met haar laatste krachten tot een 22e plaats. Ondanks dat er geen podiumplaats was had het Koga team echt gestreden als team en zou door deze uitslagen de leiding in het ploegenklassement weer overnemen.

De dames waren tevreden maar dat was van korte duur. Er werd een klacht ingediend tegen Yvonne door een andere ploeg en de jury besloot Yvonne een gele kaart te geven en terug te zetten naar de 25e plaats. Jammer dat er de laatste weken veel ongeoorloofde dingen plaatsvonden en dat nu alleen de jury een straf gaf. Door deze beslissing schoof Daniëlle door naar de 8e plaats en Anneke naar plaats 21. Daardoor ging ook de 1e plaats in het ploegenklassement aan onze neus voorbij.

Het Algemeen klassement wordt nog steeds aangevoerd door Janneke Ensing met 227,4 punten gevolgd door Iris van der Stelt met 184 punten en Jade van de Molen met 152,1 punten. Daniëlle staat op de 6e plaats met 116 punten. Carla vind zich terug op plaats 11 met 71 punten gevolgd door Yvonne op plaats 14 met 55 punten. Anneke staat na dit weekend op de 33e plaats met 18 punten.

Het Algemeen Ploegenklassement wordt aangevoerd door Cenned met 707 punten. Onze Koga dames staan 2e met een puntentotaal van 693. De 3e plaats is in handen van Mastermind met 566 punten.

Het komende weekend staat er ook weer een dubbel programma op de rol. Op zaterdag zullen de dames van start gaan om 19.30 uur bij de 10e wedstrijd om de KPN Marathon Cup in Breda. Voorafgaand zal om 17.00 uur Marlies starten bij de Regio Top.

FB_IMG_1448568942931

Op zondag zal de 11e wedstrijd van start gaan om 19.30 uur in Enschede. Dus het beloofd weer een leuk en zwaar weekend tot worden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.