Schitterende 2e plaats voor Daniëlle in Deventer

In Deventer op de mooie ijsbaan de Scheg stond de 3e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma. Vooraf was het duidelijk dat het een zware koers zou worden. Bij de start was het nog 18 graden en het begon steeds harder te regen waardoor er veel water op het ijs kwam te staan.

De Koga dames waren erg actief in de openingsfase en waren goed voorin het peloton te vinden. Het tempo gaat gaandeweg steeds verder omhoog en het peloton valt in stukken uit elkaar. In de voorste groep zitten Carla, Daniëlle en Yvonne. Het is nu echt koers en even lijkt de breuk definitief maar uiteindelijk komt alles weer samen. Vooral Daniëlle is erg actief en continue voorin te vinden.

Het blijft niet lang rustig en Carla en Yvonne gaan op avontuur en krijgen gezelschap van Rixt Meijer. In het peloton is er even twijfel en de voorsprong loopt gestaag op. Toch schiet het peloton in gang en helaas komt alles weer samen. Gelijk daarna gaan er weer 3 dames op avontuur van de Molen , van der Stelt en namens Koga de zeer actieve Daniëlle.

De samenwerking is uitstekend en dit lijkt de beslissende ontsnapping. Toch weten er uit het peloton nog 6 dames de oversteek te maken: Walsma, Strikwerda, Visser, Ensing, Dohle-van der Hoek en Rodriguez. Dit is de definitieve ontsnapping en de dames van Koga stoppen goed af in het peloton. De sterke Ensing voert het tempo op en laat de overige vluchters achter zich. En in de verre finale weet ze de aansluiting bij het peloton te maken en pakt een ronde voorsprong op het peloton.

De overige 8 blijven ook goed samenwerken en lijken ook op weg naar een ronde. Omdat ze binnen 100 meter van het peloton waren kreeg het peloton de bel op 6 en kregen de koplopers 5 punten extra voor een ronde voorsprong.

Doordat het wat onduidelijk was wanneer het peloton moest afsprinten konden de overige Koga dames zich niet echt in de sprint mengen. Carla kwam tot plaats 29 voor Anneke op plaats 39 en Yvonne kwam als 45e over de streep.

Vooraan pakte Ensing solo haar 2e overwinning op rij. Daarachter was het een schitterend schouwspel om de 2e plaats. Daniëlle maakte er een lange indrukwekkende sprint van . Van kop af ging ze de laatste ronde in en reed een super sprint. Niemand kwam er meer overheen en zo pakte Daniëlle een schitterende 2e plaats voor Walsma.

DSC_6754

Dit was de allereerste podiumplaats ooit voor het Koga Schaatsteam. Dit was een dag om trots op te zijn. Gestreden als ploeg met een mooie podiumplaats.In het Algemeen klassement steeg Daniëlle naar de 4e plaats. In het Algemeen Ploegenklassement wist Koga de 3e plaats te behouden.

DSC_6785

Volgende week zaterdag gaat het seizoen verder in Haarlem waar de 4e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma staat. De dames gaan van start om 19.30 uur.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.