Schaatsfeest in Noordlaren

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover. Nadat het al enkele keren in de lucht hing stond dan nu echt de allereerste wedstrijd op Natuurijs op het programma. Noordlaren had een schitterende ijsvloer weten te maken en de dames stond dan ook te trappelen om van start te gaan. Bij een mooi zonnetje en duizenden mensen langs de baan werd om 10.00 uur het startschot gegeven door niemand minder Sem Schilt. In het begin van de koers reden de Koga dames lekker vooraan en je zag ze genieten van de ambiance. Vooral Britt reed heerlijk genietend op kop van het peloton.

DSC_0420

Het was vanuit de start gelijk koers en Anneke had goede benen en was een paar keer betrokken bij een uitlooppoging. Tijdens de wedstrijd bleef het publiek toestromen en ook de geur van broodjes braadworst en frietjes trok over de baan. Dit is de ambiance zoals schaatsen hoort te zijn en de dames werden daardoor ook opgezweept.

DSC_0449

Ook Daniëlle had deze dag weer super benen en was veelvuldig in de aanval. Bij een tussensprint wist Daniëlle nog een mooie premie te pakken . Daniëlle bleef het proberen maar kreeg telkens heel het peloton weer achter haar aan. Toch is het goed om te zien hoe sterk ze weer rijd de laatste weken.

DSC_6482

Dan ontstaat er een kopgroep van 6 dames met daarbij Tauber, de Vries, van der Geest, Engbers, Schouten en van der Stelt. Ze pakken gelijk een aantal meters en Carla ziet het gevaar ze gaat met Ytsma in de achtervolging. Ze hebben een paar ronde nodig maar weten door goed samen te werken toch mooi de aansluiting te maken bij de 6 vooraan. De samenwerking vooraan was uitstekend en de overige Koga dames probeerden het tempo te drukken in het peloton. Niet veel later wisten de 8 vooraan dan ook hun verdiende ronde voorsprong te behalen.

DSC_0470

Uiteindelijk moest een sprint vooraan de beslissing brengen wie de 1e wedstrijd op natuurijs op haar naam mocht schrijven. Het werd een spectaculaire sprint waarbij er van alles gebeurde. Misslagen, duwen en trekken. Nadat de stofwolken waren opgetrokken ging de overwinning naar van der Geest voor Engbers en Schouten. Carla werd uiteindelijk als 6e geklasseerd nadat een duwtje van haar was gezien door de jury. Britt reed ook een sterke sprint van het peloton en kwam als 17e over de streep vlak voor Daniëlle op plaats 25 en Anneke op plaats 19.

Helaas bleef het voorlopig hierbij met wedstrijden op Nederlands natuurijs. Gelukkig mogen de dames zaterdag weer van start op Kardinge voor de KPN Marathon Cup 11.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.