Prachtige overwinning Yvonne tijdens GP Finale Falun

Op zaterdag stond de Grand Prix Finale op het programma over 100km. De dames van Koga leefde natuurlijk nog op een wolk door de mooie overwinning van Carla van 2 dagen geleden. Tevens was dit de laatste wedstrijd van Yvonne op natuurijs en ze was gebrand op een mooi resultaat. De omstandigheden waren deze dag wel zwaarder als tijdens de wedstrijd van donderdag. Er lag veel sneeuw op het parcours en ook tijdens de wedstrijd viel er sneeuw. Dit beloofde weer een spannende en mooie wedstrijd te worden.

Toch ging het peloton rustig van start en de kanshebbers keken elkaar aan. Toch zijn de Koga dames goed voorin te vinden en zodra er iemand van door probeert te gaan is er wel iemand van Koga aanwezig. Halverwege de wedstrijd is alles nog samen en is alles nog mogelijk. Langzaam maar zeker gaat het tempo omhoog en er ontstaat een kopgroep van 6 dames met daarbij Witteman, van de Molen, van der Geest, Witte, van der Stelt en de zeer actieve Yvonne. Vanuit het peloton probeert ook Carla de oversteek te maken maar ze weet de aansluiting niet te maken. De samenwerking vooraan is uitstekend en de voorsprong loopt geleidelijk aan op tot meer dan 3 minuten. Het peloton geeft zich gewonnen en de 6 vooraan mogen gaan strijden om de overwinning van de Grand Prix Finale. In de laatste ronde probeert Yvonne alleen op avontuur te gaan maar ze krijgt niet de ruimte. Ook van der Molen gaat nog een keer op avontuur maar ook die poging is vergeefs. Niemand weet weg te komen en het wordt een enorme lange sprint waarbij van der Geest als 1e aangaat. Yvonne reageert gelijk en gaat erop en erover. De sprint van Yvonne is indrukwekkend en ze weet op zeer overtuigende manier deze wedstrijd op haar naam te schrijven voor Witte en van der Stelt. Op 4 minuut 40 achterstand wint Carla eenvoudig de sprint om de 7e plaats en Daniëlle komt als 13e over de streep en Anneke weet op haar tandvlees bij te blijven in het peloton en komt als 23e over de streep.

20160213_135348

Het Eindklassement van de Grand Prix Natuurijs wordt gewonnen door Birgit Witte met 92, 1 punten voor Yvonne met 66, 1 punten en van der Geest met 60,1 punten. Carla eindigt op de 7e plaats met 56,1 punten voor Daniëlle op plaats 8 met 53 punten.

20160213_135603

Het Koga Schaatsteam mag tevreden zijn over de wedstrijden op Natuurijs. Zo wist Carla het ONK en de GP 3 op haar naam te schrijven. Wist Yvonne de Grand Prix Finale te winnen en pakte tevens de 2e plaats in het eindklassement en werd ze ook nog 3e bij de Open Oostenrijkse Kampioenschappen. Daniëlle pakte zowel bij het ONK als de Alternatieve Elfstedentocht een 2e plaats. Een super prestatie van zowel de rijdsters als de begeleiding.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.