Pittige seizoensstart in Amsterdam

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover! De seizoensopening op mooiste baan van Nederland de Jaap Eden in Amsterdam. Eindelijk mochten de Koga dames aan het echte werk beginnen. Na vele kilometers op de fiets en op de skeelers nu de 1e echte wedstrijd op kunstijs.Dit jaar staat het Koga schaatsteam o.l.v. Ploegleider Roelof Groen en Verzorger Johnny Verbeek. Anneke, Carla en Daniëlle zijn de ploeg trouw gebleven en Britt Tjalma is dit seizoen nieuw in het team.

Om 19.00 klonk het startschot en het publiek was massaal uitgelopen. De Koga dames waren in de openingfase goed voorin te vinden in het hele grote peloton deze avond.

koga_amsterdam_1730

In het begin is het altijd even aftasten. Veel nieuwe ploegen, andere samenstellingen en veel rijdsters die voor het eerst op landelijk nivo uitkomen. Anneke en Britt rijden lekker ontspannen en zijn veelvuldig voorin te vinden en reageren op diverse uitvallen.

koga_amsterdam_1753

Dan ontstaat er een grote kopgroep met o.a. Irene Schouten, van der Stelt, Kleibeuker, de Vries, Lollobrigida en namens Koga de zeer sterk en attent rijdende Britt. De kopgroep weet direct een flink gat te slaan. Britt krijgt het moeilijk maar blijft op haar tandvlees aanpikken bij de kopgroep. Uiteindelijk moet ze de groep toch laten gaan.

koga_amsterdam_1698

De samenwerking in de kopgroep blijft goed. En ondanks dat de Koga dames in de achtervolging nog probeerde de afstand te verkleinen weten de 12 vooraan een ronde voorsprong te behalen.

koga_amsterdam_2030

Met het bord op 11 mag het peloton gaan sprinten voor de 13e plaats. Britt is inmiddels weer hersteld en rijd een super nette sprint en komt als 15e over de streep. Carla raakt een beetje ingesloten en weet op het laatste rechte stuk nog veel dames in te halen en komt als 29e over de streep. Anneke en Daniëlle komen als 44e en 47e over de streep.

koga_amsterdam_2079

In het Ploegenklassement kwamen de Koga dames tot een 9e plaats deze dag. Komende zaterdag staat de 2e wedstrijd op het programma in Leeuwarden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.