Pech blijft Koga achtervolgen!

Na de teleurstelling van de wedstrijd in Rotterdam mochten de dames zaterdag alweer van start in Alkmaar voor de 3e wedstrijd van deze week. Een dubbel weekend heeft altijd wel wat en staat meestal garant voor spektakel. De wedstrijd in Alkmaar was een hele zware. Vlak voor de start begon het stevig te waaien en kwam er veel sneeuw op het ijs terecht.

De dames van Koga hadden er veel zin en voor onze dames is het hoe zwaarder hoe beter. Ook vandaag hadden de dames er weer zin in en was het gelijk vanuit de start koers. De Koga dames hadden vandaag 1 doel alles bij elkaar houden en Carla afzetten in de sprint. De koers was wat anders als de dag ervoor omdat ook Schouten en Lollobrigida weer aan het vertrek stonden. Het waren dan ook de ploegen van MK Basics en Aware die elkaar het vuur aan de schenen wisten te leggen. Onze Koga dames reden zeer attent en in de openingsfase wisten Anneke en Britt vaak de orde te herstellen en reden zeer sterk.

20160114_KPNMC10_Dames

Ook Carla heeft vandaag goede benen en is vaak betrokken bij de verschillende kopgroepen die onstonden. Het peloton was vandaag niet van plan om iemand te laten gaan en al snel werden de vluchters weer ingerekend. Het blijft onrustig en er onstaat wederom een kopgroep. Deze kopgroep weet al snel een voorsprong te pakken en dit lijkt de beslissende slag. De kopgroep loopt steeds verder uit maar dan gaat Daniëlle in de achtervolging en krijgt Britt in haar kielzog mee. De Koga dames rijden een heel hoog tempo en lopen steeds verder in op de kopgroep.

20160114_KPNMC10_Dames

Het tempo vooraan blijft hoog en Daniëlle en Britt moeten alle zeilen bijzetten maar weten uiteindelijk het gat te dichten. In de finale zoeken de Koga dames elkaar op en proberen Carla zo goed mogelijk af te zetten in de sprint. Wat er dan gebeurt is niet te geloven met nog 2 ronden te gaan komt Carla ten val en weg is een mooie uitslag. De overige Koga dames zitten ingesloten en komen als 23e,26e en 38e over de streep.

20160114_KPNMC10_Dames

De winst gaat naar Lollobrigida voor Irene Schouten en de Vries. Met haar 3e plaats blijft de Vries aan de leiding in het klassement met 191,1 punten voor Lisa van der Geest met 185,1 punten en Corina Strikwerda met 165 punten. Carla staat op plaats 17 met 57 punten. Daniëlle vind zich terug op plaats 22 met 32 punten. Anneke en Britt staan op de plaatsen 31 en 39 met 19 en 14 punten.

In het ploegenklassement verloor Koga deze week terrein en raakte het podium weer wat verder uit zicht. Het klassement word aangevoerd door MK Basics met 966 punten voor Palet Schilderwerken met 710 en Lasaulec met 656. Koga zakte naar de 5e plaats met 590 punten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.