Pech blijft het Koga Schaatsteam achtervolgen!

In het schaatsgekke Hoorn stond afgelopen zaterdag alweer de 6e wedstrijd om de KPN Marathon op het programma. Wat is het toch altijd heerlijk om te mogen schaatsen in Hoorn. Alles wat je daar ademt is schaatsen! Ook dit keer was de organisatie perfect en was het publiek in hele grote aantallen aanwezig. De Koga meiden hadden er dan ook ontzettend veel zin in, en stonden gebrand aan het vertrek. Nadat de teams zich hadden voorgesteld aan het publiek mochten ze dan van start.

dsc_8708

Het tempo lag in de openingsfase dan ook erg hoog mede doordat er een leidersprijs met veel geld was te verdienen deze avond. Onze dames waren goed voorin te vinden en Carla en Britt waren telkens bij de voorste te vinden. Het tempo lag enorm hoog en achterin het peloton begon het al slachtoffers te eisen.

dsc_8738

Er ontstaan diverse kopgroepen waarbij telkens wel een Koga dame te vinden is.Carla is erg actief en is niet bij de voorste weg te denken. Daniëlle komt gaandeweg de wedstrijd ook steeds verder naar voren en zet zich op kop van het peloton.

dsc_8904

Dan ontstaat er een nieuwe kopgroep waarbij Koga in 1e instantie niet aanwezig is. Anneke weet op haar tandvlees nog net de sprong te maken en moet erg diep gaan om er bij te komen. Net op dat moment komt Carla ten val doordat er een andere rijdsters haar onderuithaalt en haar meeneemt in haar val. Hopelijk zullen de scheidsrechters de komende weken eens wat strenger optreden omdat het wekelijks de zelfde rijdsters zijn die de wedstrijd voor een ander verpesten. Britt laat zich afzakken en probeert Carla weer terug te brengen in het peloton. Britt sleurt enkele rondes lang op de kop en de afstand tot het peloton word kleiner. Op dat moment moet Anneke de kopgroep laten gaan. Britt krijgt het ook zwaar en er zit niets anders op voor Daniëlle om zich ook af te laten zakken.

dsc_1126

Het gat word kleiner en kleiner en Daniëlle sleurt op kop en uiteindelijk weten ze weer terug te komen in het peloton waarin Anneke inmiddels ook weer in is teruggezakt. Inmiddels zijn er 11 dames op weg naar een ronde voorsprong en door de goede samenwerking weten ze die uiteindelijk ook te behalen. Britt heeft door de vele inspanningen inmiddels de wedstrijd moeten verlaten.

Met het rondebord op 11 mogen de dames in het peloton gaan sprinten voor de 12e plaats. De Koga dames gaan de sprint van ver aan en Carla wint eenvoudig de pelotonsprint om de 12e plaats vlak voor Daniëlle op plaats 14. Anneke komt zwaar teleurgesteld over de streep maar heeft gestreden voor wat ze waard was en vind zich terug op plaats 45.

dsc_1235

De winst gaat voor de 4e keer dit seizoen naar Lollobrigida voor Ensing en Engbers.

Het Algemeen Klassement word nog steeds aangevoerd door de Vries met 118,1 punten voor Lollobrigida met 115,4 en van der Geest met 112. Carla staat op plaats 11 met 50 punten. Britt vind zich terug op plaats 28 met 14 punten. Daniëlle komt het klassement binnen op plaats 36 met 7 punten en Anneke staat 39e met 6 punten.

In het Dagploegenklassement wist Koga weer een verdienstelijke 5e plaats te behalen. Het Algemeen Ploegenklassement wordt aangevoerd door MKbasics.nl met 616 punten voor Palet Schilderwerken met 460 en Lasaulec met 399. Koga en Ziuz staan op de 4e plaats met 352.

Nu hebben de dames een weekje rust en gaan we weer verder op zaterdag 10 December in Enschede aanvang 19.30 uur.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.