Mooie 3e plaats voor Carla in Groningen

In Groningen stond afgelopen zaterdag alweer de 11e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma. Het was weer geweldig om te zien hoeveel mensen de weg naar de baan hadden gevonden. Het was de laatste wedstrijd voor de rijders en rijdsters deze week afreizen naar de Weissensee. Voor Britt en Daniëlle was dit nog een mooie kans om zich te tonen aan het thuispubliek voor vele vrienden en familie.

In de openingsfase waren het dan ook Britt en Daniëlle die veelvuldig voorin te vinden waren en het tempo erg hoog hielden. Het was een wedstrijd met hollen en stilstaan waarbij de Koga dames erg goed hun neus tegen het venster staken. Anneke en Carla hadden ook goede benen en waren dan ook goed voorin het peloton te vinden. Er ontstonden verschillende kopgroepen waarbij telkens wel een dame van Koga vertegenwoordig is.

In de finale gaat Daniëlle nog meerdere malen in de aanval en toont haar goede vorm aan het publiek. Doordat Daniëlle veel in de aanval is kunnen de andere Koga dames zich rustig houden. Uiteindelijk komt alles samen en moet een sprint de beslissing brengen wie deze dag met de bloemen naar huis mag. In een mooie eindsprint gaat de overwinning naar Irene Schouten voor Lisa van der Geest en een ijzersterke Carla die het goede ploegenspel van Koga af weet te ronden met een mooie 3e plaats.Anneke komt als 21e over de streep voor Daniëlle op plaats 28 en Britt op plaat 32.

received_1287375087976101

De Vries gaat nog aan de leiding in het Algemeen Klassement met 208,1 punten op de voet gevolgd door van der Geest met 2016,1 punten en van der Stelt met 170,1. Carla steeg naar de 12e plaats met 75 punten en Daniëlle staat op plaats 23 met 32 punten. Anneke bezet de 33e plaats met 19 punten en Britt staat op plaats 40 met 14 punten.

In het ploegenklassement wist Koga een 3e plaats te behalen en kreeg daarmee de nummer 3 in de stand weer wat meer in het zicht. MKbasics.nl gaat aan de leiding met 1074 punten voor Palet Schilderwerken met 779 punten en Lasaulec met 706. Cenned bezet plaats 4 met 665 punten voor Koga op plaats 5 met 661 punten en Mastermind op plaats 6 met 648 punten. De strijd om de 3 plaats is nog spannend met nog 3 wedstrijden te gaan.

Nu eerst op naar de Weissensee waar het ONK, De Alternatieve Elfstedentocht en de Aart Koopmans Memorial op het programma staan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.