Mooie 10e plaats voor Daniëlle in Enschede

Inmiddels waren we alweer aangekomen bij de 7e wedstrijd om de KPN Marathon Cup. Dit keer was Enschede het strijdtoneel en de Koga dames waren er weer klaar voor. Vooral Anneke had er zin om voor haar eigen thuispubliek te knallen. Het was vanaf het begin van de wedstrijd erg onrustig in het peloton. Britt was in de openingsfase erg attent en was goed voorin te vinden. Er onstond een kopgroep waarvan ook Britt deel uitmaakten die goed samenwerkten en een kleine voorsprong namen. Ondanks de goede samenwerking wist het peloton hun toch weer in te rekenen. Niet lang daarna reed er weer een groepje weg helaas dit keert zonder een Koga dame. Anneke zette zich op kop van het peloton en reed redelijk snel het gat weer dicht.

Anneke Peters van Koga Schaatsteam tijdens de marathon van Enschede
Daarna zal het nooit meer rustig worden en ontstaat er een nieuwe kopgroep van 12 rijdsters. Ook nu is er geen Koga rijdster aanwezig en Daniëlle gaat alleen in de achtervolging. Beetje voor beetje weet ze dichterbij de 12 koplopers te komen en niet veel later weet ze ook de aansluiting te maken met de 12 koplopers.

dsc_4077

In het peloton lijkt de strijdbijl begraven maar de Vries en van der Geest gaan nog met 2 in de achtervolging.Ze weten redelijk snel aan te sluiten bij de 13 koplopers en brengen daarmee het totaal op 15 in de kopgroep. Uiteindelijk weten de 15 vooraan hun felbegeerde en verdiende ronde voorsprong te pakken op het peloton. Het peloton mag zich niet veel later gaan opmaken voor de sprint om de 16e plaats en de Koga dames zetten zich op kop van het peloton.

dsc_4164

Helaas slaat het noodlot toe voor Britt en komt ze in de eindsprint onschuldig ten val maar gelukkig valt de schade op wat blauwe plekken en een kapotte knie gelukkig mee.

Anneke Peters van Koga Schaatsteam kan haar vallende teamgenootje Britt Tjalma maar net ontwijken tijdens de marathon van Enschede

Anneke weet de sprint mooi door te trekken en Carla goed af te zetten in de sprint. Carla weet dan ook eenvoudig de sprint van het peloton te winnen en komt daarmee als 16e over de streep.Anneke weet haar sterke wedstrijd af te sluiten op de 24e plaats.

dsc_4188

In de finale is het aftasten en proberen. Daniëlle rijd een zeer sterke wedstrijd en mengt zich in de strijd om de overwinning. Uiteindelijk doet ze misschien iets teveel werk in de finale en weet ze uiteindelijk een zeer verdienstelijke 10e plaats te behalen. Mooi om te zien dat Daniëlle met de week weer sterker en fitter wordt. De overwinning ging Ensing voor de Vries en Dedden.

dsc_4262

De Vries gaat nog steeds aan de leiding in het Algemeen Klassement met 144,1 punten voor van der Geest met 132 en Strikwerda met 122. Carla staat op de 13e plaats met 55 punten. Daniëlle op plaats 22 met 23 punten gevolgd door Britt op plaats 32 met 14 punten en Anneke vind zich terug op plaats 41 met 6 punten.

In het Dagploegenklassement wist Koga een 4e plaats te behalen. Het Algemeen Ploegenklassement word aangevoerd door MKbasics.nl met 672 punten voor Palet Schilderwerken met 537 en Lasaulec met 484. Koga staat op plaats 4 met 425 punten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.