Loon naar werken voor het Koga Schaatsteam met 3e plaats voor Carla in Utrecht!

De wedstrijd in Utrecht was de 2e etappe van de Vierdaagse. Het was afwachten hoe de meeste dames de wedstrijd van de dag ervoor hadden verteerd. Het peloton wat van start ging was iets kleiner als de dag ervoor en sommige gezichten zagen er al vermoeid uit. De Koga dames stonden weer volledig aan de start en hadden een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd van de dag ervoor.

In het begin was het wel even aftasten van wie goede benen had en wie de wedstrijd van de dag ervoor iets minder goed had verteerd. In de openingsfase zaten Britt en Anneke goed in de buurt van Carla en Daniëlle bekeek alles vanuit de staart van het peloton. Er reed diverse keren een kopgroep weg waarbij Britt diverse keren flink in de achtervolging moest. Ook Anneke schuwde het werk niet en deed vele beurten op kop. Nadat iedereen weer was ingerekend waren de Koga dames niet meer voorin weg te denken.

dsc_7146

Met nog 20 ronden te gaan ging van der Geest op avontuur en kreeg Vormeer en onze eigen Daniëlle mee. Al snel werd de voorsprong groter maar van der Geest vond dat het tempo te laag was en ging alleen op avontuur. Het peloton was het niet met elkaar eens en de 3 bleven nog vooruit. Toch schoot het peloton in gang en werden Daniëlle en Vormeer weer ingelopen. Van der Geest had nog een fikse voorsprong en de Koga dames zette zich op kop van het peloton. Anneke en Britt sleurden samen met de Palet op kop en met nog 2 ronden te gaan werd van der Geest ingerekend.

dsc_7052

Het Koga treintje zet Carla goed af en het word een lange sprint. Carla rijd een super goede sprint en mengt zich in de strijd om de podiumplaatsen. De winst gaat naar Lollobrigida voor van der Stelt en Carla weet een nette 3e plaats te behalen. Anneke weet zich ook te belonen voor haar goede wedstrijd en komt als 14e over de streep. Britt komt als 23e en Daniëlle als 41e.

received_1254275847952692

Lollobrigida gaat aan de leiding voor van der Stelt en onze eigen Carla. Vandaag gaan we verder in Breda.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.