Loodzware wedstrijd in Breda met sterk optreden Daniëlle.

In het Brabantse Breda stond afgelopen zaterdag de 10e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma. Het was gezellig druk en ook was er een echte Brabants dweilorkest aanwezig. Vooraf was al duidelijk dat het een zware koers zou worden op het beslagen ijs. Alle ploegen stonden op zn sterkst aan het vertrek dus het publiek verwachtte vuurwerk.

En er kwam vuurwerk! Gelijk uit het vertrek volgde de ene na de andere aanval en namens het Koga Schaatsteam was Yvonne goed van voren te vinden. Achteraan het peloton staat de deur wagenwijd open en de ene na de andere rijdster moet het peloton laten gaan. Daniëlle is inmiddels in het voorste gedeelte van het peloton te vinden. De overige Koga dames hebben het zwaar en Anneke moet langzaam het peloton laten gaan.Toch weet ze op karakter de aansluiting weer te maken.

DSC_7008

Het peloton valt in stukken uiteen en vooraan ontstaat er een sterke kopgroep met Ensing, Schouten,Lollobrigida, van der Geest, Dedden en van der Stelt. De samenwerking is goed en de kopgroep heeft al snel een flink gaatje geslagen. Daniëlle ziet het gevaar en gaat alleen in de achtervolging. Binnen een paar ronden weet ze de aansluiting te maken wat een sterk staaltje was.

DSC_7125

Toch word er in de kopgroep weer naar elkaar gekeken en word de voorsprong weer kleiner. Het peloton is inmiddels uitgedund tot minder dan 35 rijdsters. Ook Anneke heeft definitief het peloton moeten laten gaan. Vooraan is er onenigheid en het peloton komt dichter en dichter. Met nog 12 ronden te gaan maakt het peloton weer aansluiting bij de kopgroep. Dan gaat Dedden op avontuur en slaat gelijk een groot gat. In het peloton kijken de ploegen naar elkaar en de voorsprong wordt groter en groter. Toch schiet het peloton weer in gang en wordt Dedden meter voor meter ingerekend. Terwijl het peloton zich op lijkt te maken voor een massasprint gaan Kleibeuker en Walsma op avontuur en gaan erop en erover bij Dedden. In een spannende sprint gaat de zege naar Kleibeuker voor Walsma en Dedden wist nog net het peloton voor te blijven.

DSC_7070

In de sprint weet Daniëlle ondanks het vele werk wat ze had verzet met haar laatste krachten er nog een nette 10e plaats uit te slepen voor Carla op plaats 12 en Yvonne op plaats 30. In het Dagploegenklassement werd een 5e plaats behaald.

DSC_9888

Voor de dames was het daarna zaak om goed uit te werken want op zondag stond er alweer een wedstrijd op het programma in Enschede.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.