Koud en leeg in Eindhoven

Afgelopen zaterdag ging de KPN Marathon Cup verder in het koude Eindhoven. Het was zaterdagochtend nog maar de vraag of er gereden kon worden ivm Code Oranje wat het KNMI had afgekondigd. Om 12 uur kwam er groen licht en kon de wedstrijd doorgaan.

Nadat de weg naar de ijsbaan wat langer duurde als normaal konden onze Koga dames dan toch om 19.30 van start. Het peloton was deze avond iets kleiner als normaal. Dat weerhield de dames er niet van om een mooie en harde wedstrijd van te maken.

20161002_144057

De Koga dames reden erg alert en waren goed vooraan te vinden. Anneke en Britt wisten vele uitlooppogingen te neutraliseren. Ook Daniëlle had goede benen en was veel vooraan te vinden. Bij verschillende kopgroepen waren de Koga dames betrokken.

Dan onstaat er een kopgroep van 5 met Vormeer, Engbers, Strikwerda, Bosma en van der Stelt. Ze pakken gelijk een fikse voorsprong maar dan zet Koga zich op kop. De voorsprong wordt iets kleiner maar dichtrijden lukt niet. Dan laat Lisa van der Geest zich afzakken om haar 2 ploeggenootjes te helpen. Carla ziet het gevaar en maakt een jump uit het peloton en krijgt Merkens mee. Carla komt snel dichterbij maar moet helaad alles alleen doen omdat Merkens niet mee mag draaien. Ze komen tot op 10 meter maar komen er uiteindelijk niet meer bij.

Vooraan blijft de samenwerking goed en niet veel later hebben ze dan ook hun welverdiende ronde voorsprong te pakken. Voor Koga zit er deze dag niet meer in dan op het hoogst de 6e plaats. Het peloton maakt er een lange sprint van en onze dames raken helemaal ingesloten. Uiteindelijk is er een 15e plaats voor Anneke en Carla rijd zich met een 19e plaats nog net in de punten. Daniëlle en Britt komen als 25e en 29e over de streep.

Van der Stelt bekroond super ploegenspel met de overwinning voor Strikwerda en Engbers.

De Vries blijft aan de leiding met 157,1 punten voor Strikwerda met 148 en van der Geest met 143. Carla bezet de 14e plaats met 57 punten.Daniëlle staat op de 24e plaats met 23 punten. Britt en Anneke staan 35e en 37e met 14 en 12 punten.

Het Ploegenklassement word aangevoerd door MKbasics.nl met 779 punten voor Palet Schilderwerken met 607 punten. Lasaulec staat op plaats 3 met 524 gevolgd door Koga op plaats 4 met 489 punten.

Nu op naar Flevonice.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.