Koga mist de slag in Tilburg

In het Brabantse Tilburg stond afgelopen zaterdag alweer de 3e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma. Voor het eerst dit seizoen stond het Koga Schaatsteam niet volledig aan het vertrek. Daniƫlle moest verstek laten gaan vanwege drukke werkzaamheden. De overige 3 Koga dames moesten het deze avond zonder de koerskapitein doen. Vanuit het vertrek was het gelijk koers en achteraan stond de deur gelijk open.

Carla had goede benen in het begin en was gelijk attent mee in de 1e serieuze kopgroep. De samenwerking was goed en ze namen een mooie voorsprong. Helaas moest Carla de groep laten gaan en uit het peloton sprongen gelijk een aantal rijdsters weg richting de kopgroep. Britt probeerde ook de aansluiting de maken maar kon net de sprong niet maken.

koga_tilburg_6632

Er ontstond een grote kopgroep van 27 rijdsters die op weggingen naar hun felbegeerde ronde voorsprong. Koga miste volledig de slag en was op achtervolgen aangewezen. Anneke deed heel veel werk in de achtervolging en deed hele lange aflossingen op kop van het peloton. Even leek het erop dat het peloton de kopgroep weer ging inrekenen.

koga_tilburg_6457

Toch ging het tempo in de kopgroep weer omhoog. In het peloton kreeg Koga weinig steun en moesten onze 3 meiden het alleen doen. Ze reden om beurten lange aflossingen op kop van het peloton maar konden niet voorkomen dat de inmiddels uitgedunde kopgroep een ronde voorsprong wist te pakken. Daarna was het nog erg onrustig en bleven de Koga dames goed bij elkaar en wisten Britt en Anneke alles samen te houden en Carla in een goede uitgangspositie af te zetten voor de pelotonsprint om de 19e plaats.

koga_tilburg_6677

Het werd een lange sprint voor het peloton waarbij Carla redelijk eenvoudig de sprint wist te winnen en klasseerde zich daarmee als 19e. Britt kwam als 28e over de streep en Anneke kwam moegestreden als 35e in de uitslag. De winst ging voor de 3e keer op rij naar Lollobrigida voor de Vries en van der Geest.

Het Algemeen Klassement wordt aangevoerd door Lollabrigida met 85,3 punten voor Elma de Vries en Lisa van der Geest met 59 punten. Carla en Britt nemen de plaatsen 23 en 24 in met beide 11 punten.

In het Dagploegenklassement klasseerde Koga zich als 7e ploeg. Het Algemeen Ploegenklassement word aangevoerd door MKBasics.nl met 330 punten voor Palet Schilderwerken met 229 punten en Lasaulec met 179 punten. Koga staat op de 8e plaats met 149 punten.

Op naar volgende week in het vernieuwde Thialf aanvang 19.00 uur.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.