Koga mag tevreden zijn over het NK

Op nieuwjaarsdag stond het Nk kunstijs op het programma op het snelle ijs van Thialf. Voor de Koga dames weer een belangerijke wedstrijd om de stijgende vorm te etaleren.

Een NK is altijd een bijzondere en vreemde wedstrijd. Dit keer zou het ook gaan over 100 ronden ipv de gebruikelijke 80 ronden. Veel dames zagen dan ook erg op tegen deze wedstrijd. De Koga dames hadden er erg veel zin en bij ons luid hoe langer hoe beter.

In de openingsfase was het erg onrustig in het peloton en waren er diverse uitlooppogingen. Britt had goede benen en was in de openingsfase een aantal keren mee in de kopgroep. En als Koga niet vertegenwoordigd was in de kopgroep wist Anneke de orde weer te herstellen.

dsc_3370_nkmarathon

Dan komt Daniëlle ongelukkig ten val en moet ze in de achtervolging. Net op dat moment gaat het tempo in het peloton omhoog. Door het lawaai in Thialf is het moeilijk om contact met de rijdsters te krijgen. Gelukkig blijft Daniëlle rustig en komt beetje bij beetje weer dichter bij het peloton.

dsc_3062_nkmarathon

Op haar tandvlees sluipt Daniëlle beetje bij beetje richting de staart van het peloton.

dsc_7950_nkmarathon

Als Daniëlle bijna de aansluiting heeft is Britt afgezakt en rijd Daniëlle keurig weer naar voren in het peloton. Niet lang daarna onstaat er een kopgroep van 4 met daarbij Ensing, Irene Schouten, Lisa van der Geest en Kleibeuker. De 4 werken goed samen en weten al snel een ruime voorsprong te nemen. De Koga dames zetten nog de achtervolging in maar krijgen weinig steun van andere ploegen. Tot overmaat van ramp komt Britt ongelukkig ten val en moet in achtervolging. Helaas weet ze niet meer de aansluiting te maken en niet veel later weten de 4 vooraan hun welverdiende ronde voorsprong te pakken.

dsc_3272_nkmarathon

Het peloton mag zich dan gaan opmaken voor de sprint om de 5e plaats. De Koga dames vinden elkaar goed en Carla sprint naar een nette 6e plaats. Anneke rijd ook een super goede sprint en komt als 12e over de streep. Daniëlle komt moegestreden als 33e over de streep.

dsc_3413_nkmarathon

Al met al een NK waar we als Koga tevreden op terug mogen kijken. Nu nog een paar weekjes wedstrijden voor de Cup op kunstijs en dan gaan we naar onze ondergrond NATUURIJS in Oostenrijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.