Knappe 2e plaats voor Carla tijdens Jan Maarten Heideman Bokaal

In Dronten stond de jaarlijks terugkerende nationale wedstrijd op het programma. Voorheen genaamd Kwintus Nova Trophy en nu genoemd naar de recordhouder overwinningen bij de mannen: De Jan Maarten Heideman Bokaal.

Namens het Koga Schaatsteam stonden Carla, Daniëlle, Marlies en Yvonne aan het vertrek. In de openingsfase was het onrustig mede doordat er veel regio rijdsters aan het vertrek stonden. Yvonne had goede benen deze avond en was veelvuldig van voren te zien. Ook Carla en Daniëlle waren veelvuldig in het voorste gedeelte te vinden.

Het peloton viel vaak in stukken uiteen en Marlies reed veel gaten dicht. Even lijkt er een kopgroep te ontstaan waar Carla, Daniëlle en Yvonne deel van uitmaken. Uiteindelijk komt alles weer samen. Met nog 20 ronden op het bord moet Marlies moegestreden het ijs verlaten.

DSC_9309

In de finale zijn er nog diverse uitlooppogingen die telkens door Yvonne en Daniëlle teniet worden gedaan. Bij het Koga Schaatsteam is het duidelijk dat men Carla gaat uitspelen in de eindsprint.

DSC_9619

Even lijkt Nicky van Leeuwen nog een eindsprint te willen voorkomen maar wederom weten Yvonne en Daniëlle de vluchter in te rekenen. Carla gaat van ver de sprint aan en komt als 1e uit de laatste bocht. Uiteindelijk gaat de winst in een bloedstollende sprint naar Iris v/d Stelt voor onze eigen Carla en Kelly Schouten.

FB_IMG_1447964121973

Voor het Koga Schaatsteam was dit voor de 3e opeenvolgende keer een 2e plaats. Dat is een prestatie waar zowel rijdsters al begeleiders trots mogen zijn.

FB_IMG_1447964079514

Komende zaterdag zal in Heerenveen de finale van de Mass Start Competitie verreden worden. Namens Koga zullen Carla en Daniëlle van start gaan. De start zal zijn om 17.10 uur. Aansluitend zal om 19.00 uur de 5e wedstrijd om de KPN Marathon Cup verreden worden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.