Kamikaze finale kost Koga mooie uitslag in Assen

In Assen werd afgelopen woensdag de 12e wedstrijd om de KPN Marathon Cup ingehaald. Dit is de laatste keer dat er een landelijke marathon in Assen werd gereden. Na dit seizoen slaat IJsbaan de Bonte Wever haar deuren. Deze avond stond er een groot deelnemersveld aan het vertrek met o.a. de Wereldkampioen Mass Start Blondin en de Canadese zusjes Spence. Ook stonden Nauta, Joling, van de Weijden, Peeters en Bettrone aan de start.

Het was dan ook erg onrustig in het begin en er werd veel geduwd en getrokken. De Koga dames hadden nog last van zware benen en hielden zich rustig in de openingsfase. Als er dan toch een groepje wegrijd is het Anneke die het gat weer weet te dichten. Toch ontstaan er diverse kopgroepjes en ook Yvonne en Daniëlle zijn verschillende keren betrokken bij een uitlooppoging.

Dan slaat voor Carla het noodlot toe en ze komt ten val. Ze weet snel op te staan maar het tempo van het peloton is zo hoog dat ze de aansluiting niet meer weet te maken. Niet veel later moet ze dan ook teleurgesteld de kant opzoeken. Inmiddels is het peloton weer bij elkaar en diverse keren gaan Daniëlle en Yvonne op avontuur. Even lijkt een groepje met Yvonne de ruimte van het peloton te krijgen maar uiteindelijk schieten ze toch weer ingang en worden de vluchters weer ingerekend.

De wedstrijd moet worden beslist in een massasprint. De laatste ronden lijkt wel een free fight gevecht. Er word geduwd, getrokken, geslagen, gebeukt en afgesneden. Vooral de langebaan rijdsters gaan verschrikkelijk te keer en lijken zich te willen bewijzen. De Koga dames worden in dit geweld teruggeduwd en kunnen niet mee doen om de voorste plaatsen. De winst komt na lang juryberaad in handen van Schouten voor Blondin en Ensing. Daniëlle komt als 23e over de streep vlak voor Anneke op plaats 27 en Yvonne komt als 34e over de streep.

Helaas moesten de Koga Dames de 1e plaats in het Algemeen Ploegenklassement afgeven en konden ternauwernood zich op de 2e plaats

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.