Het zat niet mee in Breda!

De 3e dag van de Vierdaagse in Breda. Koga stond deze dag niet volledig aan het vertrek vanwege werkzaamheden van Daniëlle. Dus het zou vandaag wat moeilijker worden om de koers te controleren.

Het wedstrijdverloop was nu wat anders dan de avonden ervoor. Er werd gereden met het klassement in het achterhoofd. Britt en Anneke controleerden namens Koga de koers en waren actief voorin te vinden.

dsc_5119

Carla had goede benen en was zelf ook meermaals in de kopgroep te vinden. Er reed een kopgroep weg en Carla wist op het laatst de sprong te maken. Het leek de beslissende slag want alle klassementsrijdsters waren aanwezig.

dsc_5019

Toch geeft het peloton zich niet gewonnen en langzaam wordt de kopgroep weer ingelopen. Even lijkt iedereen zich te hebben neergelegd bij een massasprint maar dan ontstaat er een kopgroep van 3 met Lollobrigida. Carla ruikt haar kans en weet op een heel knappe manier alleen de aansluiting te maken. Helaas houden de andere 3 de benen stil en worden ze weer ingelopen.

In de verre finale weten Anneke en Britt de vele aanvallen te pareren. Britt weet met haar laatste krachten iedereen terug te pakken en Carla moet het afmaken in de sprint.

dsc_5303

In de massasprint komt Carla tot 2 x toe ingesloten te zitten en word flink gehinderd. Uiteindelijk komt ze al 13e over de streep. De winst gaat naar Lollobrigida voor Vormeer en van der Stelt. Anneke komt als 23e over de streep en Britt klasseerde zich als 41e.

Carla wist de 3e plaats nipt te behouden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.