Daniëlle pakt winst op Flevonice

Afgelopen dinsdag stond er voor onze meiden een Nationale wedstrijd op Flevonice op het programma. Deze avond was Britt afwezig vanwege drukke werkzaamhede. Om 20.00 uur klonk het startschot voor een wedstrijd over 25km.

In de openingsfase controleerden de Koga dames de koers en waren goed voorin te vinden. Anneke reed heel attent en wist enkele uitlooppogingen te neutraliseren. Ook was Anneke zelf een keer op avontuur maar kreeg niet echt de ruimte. Niet lang daarna rijden er 6 dames weg met daarbij namens Koga natuurlijk Carla. Daniëlle ziet het gevaar en weet uiteindelijk ook nog de sprong te maken. Dus de kopgroep bestaat naast Carla en Daniëlle o.a. uit Walsma, Crediet en Engbers.

Met nog 5 kilometer te gaan ging Carla alleen op avontuur. Ze sloeg gelijk een flink gat en Daniëlle hoefde in de achtervolging niets te doen maar stopte ook nog goed op. Helaas werd Carla in de laatste kilometer teruggepakt en moest de sprint de beslissing brengen.

Daniëlle reed een geweldige sprint en wist overtuigend haar 63e overwinning op kunstijs te behalen voor Walsma en Ytsma.

received_1067373720038479

Carla kwam moegestreden als 8e over de streep en Anneke kwam in de sprint als 18e over de meet.

20170110_212156

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.