Daniëlle pakt nette 2e plaats tijdens Alternatieve Elfstedentocht

Op woensdag stond dan eindelijk de 200km op het programma. Deze wedstrijd stond bij de rijdsters en begeleiding als vanaf het begin van het seizoen met rood omcirkeld. Dit is de zwaarste wedstrijd voor de dames van het seizoen en voor veel dames is 200 km dan ook veel te ver. De dames van Koga wisten al 22x een 200km te volbrengen en ook dit jaar hadden onze 5 dames er weer veel zin in.

Gelijk vanuit de start ging Elma de Vries op avontuur maar het peloton reed het geconcentreerd weer dicht. Het was wel onrustig en Anneke en Marlies reageerden wederom attent als er iemand op avontuur wilden gaan. Toch was het weer de Vries die op avontuur ging samen met Westenbroek en namens Koga waren zowel Marlies als Anneke erbij.

FB_IMG_1454673084694

De voorsprong liep beetje voor beetje op en het peloton laat het even op zijn beloop. Anneke komt helaas hard ten val en moet de kopgroep laten gaan. Gelukkig weet ze wel de aansluiting bij het peloton weer te maken. Marlies weet zich goed te handhaven in de kopgroep en de voorsprong loopt op tot meer als 6 minuten.

FB_IMG_1454673095086

Marlies strijd voor wat ze waard is ondanks een opspelende rug blijft ze volhouden en rijd ze ronde naar ronde voorop tijdens deze Alternatieve Elfstedentocht. Het peloton heeft inmiddels de achtervolging ingezet en de voorsprong loopt geleidelijk terug. Inmiddels heeft Marlies de overige 2 koplopers moeten laten gaan en zet Koga zich op kop van het peloton.

De wedstrijd is nu echt begonnen en vooraan is het tempo eruit. Marlies is inmiddels opgeslokt door het peloton en ook de overige koplopers zijn eraan voor de moeite. De wedstrijd kan opnieuw beginnen. De Koga dames proberen diverse malen te ontsnappen maar krijgen niet de ruimte. Daniëlle probeert nog een keer te ontsnappen maar ook nu krijgt ze geen ruimte.

FB_IMG_1454673123674

Wat er ook geprobeerd word uiteindelijk blijft alles samen en moet een sprint gaan beslissen wie deze Alternatieve Elfstedentocht op zijn naam mocht gaan schrijven. Wederom zorgt Yvonne dat het tempo hoog blijft en dat er niemand meer kan ontsnappen. In de verre finale komt Carla jammerlijk ten val en lijken haar kansen vergooit. Toch weet ze de aansluiting nog te maken maar net op het moment dat ze aansluit in de sprint begonnen. Daniëlle rijd een voortreffelijke sprint en doet alles goed en lijkt op de overwinning af te gaan maar wordt helaas in de laatste meters voorbij gestoken door Birgit Witte. Daniëlle mag super trots zijn op haar 2e plaats en wist nog net Walsma voor te blijven. Yvonne wist ondanks haar veel beulswerk nog een verdienstelijke 5e plaats te behalen en Carla kwam als 17e over de streep. Anneke moest haar vele inspanningen ook bekopen en moest op het laatst het peloton laten gaan en kwam moegestreden als 33e over de streep. En ook Marlies zag haar vele werk van deze dag beloond en werd als 37e geklasseerd. Na de streep viel Daniëlle uitgeput op het ijs en moest ze geholpen worden om weer bij te komen. Zo diep kan een sportster gaan. Respect!

FB_IMG_1454673141225

Nadat Daniëlle weer wat opgefrist was en weer wat bekomen mocht ze het podium op voor haar welverdiende applaus.

FB_IMG_1454673147541

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.