Daniëlle in kopgroep naar 8e plaats in Den Haag

Inmiddels was het peloton alweer toe aan de 8e wedstrijd om de KPN Marathon Cup. Dit keer was de Uithof in Den Haag het strijdtoneel.

Al vroeg in de wedstrijd lag het tempo erg hoog en vooral Yvonne was erg actief en zocht veelvuldig de aanval. De andere Koga dames waren ook goed voorin het peloton te vinden.

FB_IMG_1450119439845

Tot ongeveer half koers werden alle vluchters weer ingerekend. Dan ontstaat er een kopgroep van 3 met daarbij namens Koga de zeer sterk rijdende Daniëlle, vd Geest en vd Molen. Daarachter maken nog enkele rijdsters vanuit het peloton een jump en niet veel later bestaat de kopgroep uit 16 rijdsters. Naast Daniëlle , vd Geest en vd Molen bestaat de kopgroep o.a. uit Ensing,Visser, Kelly Schouten, vd Stelt, Westebroek, Adegeest en Dedden.

FB_IMG_1449953232250

Vanuit het peloton probeerde Yvonne nog de oversteek te maken maar de vluchters waren weg. De samenwerking in de kopgroep was uitstekend en de dames wisten dan ook hun felbegeerde ronde voorsprong te behalen.

Het peloton kreeg dus de bel op 11 en mocht gaan sprinten voor de 17e plaats. Yvonne ging de sprint van heel ver aan maar hield uitstekend stand en pakte de 17e plaats voor Carla op plaats 20 en Anneke behaalde de 25e plaats.

FB_IMG_1449953206663

Vooraan viel de kopgroep in stukken uit elkaar maar dan viel het weer stil en komt alles samen. In een lange sprint gaat de overwinning naar Ensing voor Dedden en van de Stelt. Daniëlle pakt moegestreden een nette 8e plaats.

Na het uitwerken vertrokken de dames snel naar Van der Valk in Ridderkerk voor een heerlijke pastamaaltijd en hun welverdiende nachtrust. Want de volgende ochtend stond in Rotterdam de volgende wedstrijd alweer op het programma.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.