Daniëlle 9e tijdens vreemd ONK Weissensee

De 1e wedstrijd op de Weissensee was dit jaar het ONK 80km. Een wedstrijd waaraan de Koga dames goed herinneringen bewaren omdat vorig seizoen Carla deze wedstrijd op haar naam wist te brengen en Daniëlle netjes 2e werd. Dus vooraf was al duidelijk dat veel ploegen deze dag op de Koga dames zouden letten. Onze dames waren best gespannen voor de start. En toen het startschot klonk was Carla nog op weg naar de start. Gelukkig wist Daniëlle op kop van het peloton de rust te bewaren en kon Carla weer aansluiten bij de grote groep.

20170128_ONKWeissensee_Dames

20170128_ONKWeissensee_Dames

In de openingsfase was Britt erg actief en vaak voorin het peloton te vinden. Bij verschillende uitlooppogingen waren dan de Koga dames ook om beurten te vinden. Al vroeg onstaat er een kopgroep van 4 dames met Lubbinge, Bosma, Dedden en Merkens. De samenwerking was goed en in het peloton werd naar elkaar gekeken. De voorsprong liep dan ook geleidelijk op.

20170128_ONKWeissensee_Dames

Toch zien enkele rijdsters het gevaar. Ytsma, van Leeuwen en onze eigen Anneke zien het gevaar en gaan in de achtervolging. Ytsma weet al snel de aansluiting te vinden en inmiddels is Lubbinge weggevallen uit de kopgroep. Anneke en van Leeuwen werken ook goed samen en lopen beetje voor beetje weer in op de koplopers. Ze zien ze rijden ze ruiken ze bijna maar ze komen er niet bij. Hoe ze ook strijden langzaam moeten ze de koplopers weer verder laten uitlopen en zakken ze na 30 kilometer achtervolgen weer terug in het peloton.

20170128_ONKWeissensee_Dames

20170128_ONKWeissensee_Dames

Daarna blijft men elkaar aankijken in het peloton en de 4 koplopers lopen steeds verder weg. Carla en Daniëlle zetten zich nog enkele malen op kop van het peloton maar krijgen geen steun. Uiteindelijk gaat de winst naar Dedden die duidelijk de sterkste is in de finale voor Bosma en Ytsma. In de sprint van het peloton hebben de Koga dames elkaar goed gevonden maar helaas komen Britt en Carla in het laatste rechte stuk ten val. Daniëlle weet er nog een nette 9e uit te slepen. Anneke komt moegestreden als 40e over de streep voor de zwaar teleurgestelde Britt en Carla op de plaatsen 52 en 53.

Lisa van der Geest achter Carla Ketelapper-Zielman tijdens het ONK natuurijs 2017 op de oostenrijkse Weissensee

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.