Carla wint in winterse omstandigheden GP Luleå

Het peloton was afgereisd naar Zweeds Lapland voor de Grand Prix 3 op het zeeijs van Luleå. Een wedstrijd die nog nooit eerder werd verreden maar waar nog lang over zou worden nagepraat. Een schitterende omgeving , een schitterende ijsvloer en een fantastische organisatie. Het beloofde een spektakel te worden en de dames waren bij de start dan ook erg gespannen. In de openingsfase was het dan ook een beetje aftasten en het begon ook steeds harder te sneeuwen dus het beloofde een zware koers te worden.

DSC_7276

Al in de 2 ronde was Anneke ten val gekomen en moest ze in de achtervolging. Net voor de verzorging wist ze bijna weer aan te sluiten en in de verzorgingszone kwam Britt ten val door een onoplettendheid van een andere schaatster. Gelukkig wisten beide dames de aansluiting bij het peloton weer te maken. Niet lang daarna moet Anneke het peloton laten gaan door mankementen aan haar schaats. Inmiddels was het peloton al wat uitgedund en het tempo ging omhoog. Carla en Daniëlle hadden goede benen en waren voorin het peloton te vinden. Britt had helaas het peloton moeten laten gaan maar wilde van opgeven niet weten.

DSC_7540

In de laatste 2 rondes ging het tempo steeds verder omhoog en Daniëlle kwam steeds meer naar voren en probeerde de wedstrijd hard te maken. Carla reed heel makkelijk en het leek haar geen kracht te kosten en volgde eenvoudig.

DSC_7461

In de laatste ronde ging Daniëlle op avontuur en wist een mooi gaatje te slaan. In het peloton was er even twijfel maar Carla hoefde niets te doen. Uiteindelijk werd Daniëlle ingerekend en leek de wedstrijd op een sprint uit te draaien van een uitgedunde groep. Toch probeerde in de laatste 500 meter nog enkele rijdsters de sprinters te verrassen. Het werd een geweldig lange sprint waarbij de sneeuw rijkelijk uit de lucht viel. In de laatste meters wist Carla met een ultieme jump een schitterende overwinning te behalen voor van der Stelt en Ytsma.

DSC_7678

Daniëlle kwam als 11e over de streep en Britt klasseerde zich als 23e. Na afloop was de ontlading bij rijdsters en begeleiders dan ook enorm groot en rolden er zelfs een paar kleine traantjes over de wangen.

DSC_7953

DSC_7987

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.