Carla wint GP 3 Falun na lange ontsnapping

In Falun stond op donderdag de GP 3 op het programma over 75 km. De wedstrijden in Zweden staan bekend als zwaar en het natuurijs in Zweden is heel anders als op de Weissensee. Dit jaar waren er 32 dames afgereisd om deel te nemen aan de Grand Prix wedstrijden in het mooie plaatsje Falun.

De dames hadden er zin in gingen voortvarend van start. De Koga dames zijn goed voorin te vinden en zijn bij elke aanval of uitlooppoging aanwezig. Na een aantal rondjes valt het peloton in 2 stukken uit elkaar. In het voorste gedeelte zijn Carla, Daniëlle en Yvonne aanwezig. Anneke moet helaas het voorste gedeelte van het peloton laten gaan.

Het tempo blijft hoog liggen en ook de voorste groep valt uit elkaar. Er ontstond een kopgroep van 5 dames : Witte, van Leeuwen, Hendriks, van der Stelt en namens het Koga Schaatsteam is Carla present. Daarachter formeert zich een klein groepje met daarbij Yvonne en Daniëlle. De kopgroep loopt beetje voor beetje verder uit en de achtervolgsters bestaan nog uit Daniëlle, Yvonne en van der Geest. Toch lopen de 5 vooraan verder uit en lijkt de winnares uit de voorste groep te komen.

Daarachter is het vrouw tegen vrouw en de 3 achtervolgers rijden nu verspreid over het grote meer op de plaatsen 6 t/m 8. Vooraan is de samenwerking goed en de voorsprong blijft een veilige marge. In de laatste ronde zijn er weinig aanvallen meer en de sprint moet de beslissing brengen wie deze wedstrijd op zijn naam zou schrijven. Het wordt een hele korte sprint omdat de 5 elkaar aankijken en vooral afwachten. Uiteindelijk gaat Hendriks als 1e de sprint aan en schieten de andere rijdsters ook in gang. Uiteindelijk weet Carla eenvoudig deze sprint in haar voordeel te beslechten en pakt zo haar 2e grote overwinning op natuurijs dit seizoen. De 2e plaats gaat naar van der Stelt voor Witte. Op 3 minuten achterstand komt Daniëlle moegestreden als 7e over de streep. Yvonne heeft de laatste ronde nog wat ingeleverd en komt op een achterstand van 4 minuten en 22 seconden over de streep. Anneke komt in de 3e groep over de streep op de 24e plaats met een achterstand van 9 minuten en 27 seconden.

20160211_155641

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.