Carla sprint naar 4e plaats tijdens Vierdaagse 1 in Leeuwarden.

Donderdag ging na een afwezigheid van 10 jaar weer een meerdaagse van start. Een vierdaagse in Leeuwarden, Utrecht, Breda en Alkmaar. Een apart klassement, 4 dagen achtereen wedstrijd en kansen voor iedereen. Voor de meeste rijdsters was dit iets nieuws. Koga had 2 dames in de gelederen die al ervaring hadden met meerdaagse wedstrijden. Daniëlle wist in het verleden 3 maal een meerdaagse wedstrijd op haar naam te schrijven en ook Carla reed al meerdere malen een meerdaagse.

Er stond in Leeuwarden wederom een heel groot damespeloton aan het vertrek. Dus was het zaak in het begin attent en goed voorin mee te rijden. De Koga dames waren goed bij de les en waren telkens goed voorin te vinden. Er ontstonden veel verschillende kopgroepen waarbij Koga een enkele keer de slag miste. Toch wisten onze dames waarbij Daniëlle weer als koerskaptein optrad telkens de orde te herstellen. Carla was veelal bij de voorste te vinden en als Carla zich iets terug liet zakken namen Anneke en Britt de regie over.

dsc_6229

Daniëlle had goede benen en ging nog 2x in de aanval maar helaas kreeg ze niet echt steun en ruimte van het peloton. Het was met nog 20 ronden te gaan eigenlijk al duidelijk dat het op een massasprint ging uitlopen.De Koga dames zochten elkaar op maar dat viel niet echt mee. Het was een onrustige finale waarbij er flink gekwakt en geduwd werd. De Koga trein raakte elkaar een beetje kwijt maar Carla wist zich goed voorin staande te houden.

dsc_6368

Het werd een lange en chaotische sprint waarbij Carla nog iets gehinderd werd. Uiteindelijk ging de winst naar Lollobrigida voor van der Stelt en Engbers. Carla kwam net tekort voor het podium en kwam als 4e over de streep. Daniëlle reed zich ook nog in de punten met de 19e plaats. Britt klasseerde zich als 28e en Anneke kwam als 40e over de streep.

dsc_6360

Op naar dag 2 in Utrecht!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.