Carla pakt ONK titel voor Daniëlle op de Weissensee

Zaterdag 23 Januari jl.stond de belangerijkste natuurijswedstrijd van het jaar op het programma. Zolang er in Nederland geen natuurijs is geld het ONK als de wedstrijd van het jaar.

De Koga dames stonden dan ook gespannen aan het vertrek en wisten dat vele ogen op hun gericht waren. Al in de openingsfase was het erg onrustig en Anneke en Marlies reden zeer content om iedereen weer tot de orde te roepen.

Er ontstaan diverse kopgroepen waaruit Daniëlle en Yvonne veelvuldig deel vanuit maken.Toch is de samenwerking in de kopgroepen nooit perfect en telkens weet het peloton terug te keren. En als Koga een keer de slag lijkt te missen zet Yvonne zich weer op kop en sleurt kilometers lang op kop.

In de laatste 2 ronden onstaat er een kopgroep van 3 rijdsters met van der Stelt, van der Geest en onze eigen Carla. De samenwerking is goed en even lijkt dit de beslissende slag. Toch is het peloton het daar niet mee eens en zet een georganiseerde achtervolging op touw en uiteindelijk worden de 3 vooraan weer ingerekend. Op het moment dat alles weer samenkomt zet Yvonne zich op kop van het peloton en voert het tempo geleidelijk op. Achteraan staat de deur langzaam maar zeker wijd open. Carla heeft haar 2e adem gevonden en nestelt zich achter Yvonne in het peloton. Het is nu wel duidelijk dat het gaat uitlopen op een massasprint. Yvonne sleurt en sleurt en voert het tempo steeds verder op. Het gaat een enorme lange eindsprint worden waarbij Yvonne het tempo steeds verder opvoert. Carla wordt in een zetel gebracht en als Yvonne haar werk heeft gedaan staat er geen maat meer op Carla en pakt ze met meters voorsprong de ONK titel 2016. Daarachter wordt er gevochten om de 2e plaats en hoe mooi kan het zijn met haar allerlaatste krachten perst Daniëlle er een machtsprint uit en weet een keurige 2e plaats te behalen voor van der Stelt. Anneke komt als 36e over de streep vlak voor Yvonne die als 44e de meet passeert. Marlies heeft door een valpartij helaas de koers vroegtijdig moeten verlaten

FB_IMG_1454673052867

Na afloop vielen de Koga dames elkaar dan ook volop in de armen. Dit was het waarvoor de vele kilometers op de fiets gemaakt zijn. Het afzien in wind en regen werd gelijk beloond in de 1e wedstrijd op natuurijs. Gestreden als leeuwen maar
vooral als ploeg!

FB_IMG_1454673061050

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.