Carla pakt 2 x een 2e plaats in Heerenveen

In Heerenveen stond voorafgaand aan de 5e wedstrijd om de KPN Marathon Cup de Finale van de Mass Start Competitie op het programma.

Namens het Koga Schaatsteam stonden Carla en Daniëlle aan de start in de A groep.Daniëlle was erg actief en wist bij de 3e tussensprint 1 punt te behalen. Carla schoof met het ingaan van de 2 laaste ronden op en ging vol voor de overwinning. In een spannende eindsprint ging de overwinning naar Suzanne Schulting voor onze eigen Carla en Kelly Schouten. Daniëlle klasseerde zich als 11e.

IMG-20151121-WA0002

Om 19.00 uur ging de 5e KPN Marathon Cup van start. Koga stond op volle oorlogssterkte aan het vertrek. In de openingsfase was Anneke enkele malen zeer actief om enkele vluchtpogingen teniet te doen. Het peloton brak enkele keren in verschillende stukken maar meestal waren de Koga dames voorin te vinden.

Als het even rustig is in het peloton gaat vd Molen op avontuur. Al snel heeft ze 150 meter te pakken. In het peloton wordt er vooral gekeken naar onze Koga dames. Daniëlle en Yvonne proberen het peloton in gang te trekken maar krijgen geen steun. De voorsprong wordt groter en groter en inmiddels hebben de ploeggenoten van vd Molen zich aflaten zakken en heeft ze het peloton binnen handbereik.

De dames van Koga blijven voorin het peloton en houden het tempo hoog. Toch weet vd Molen in de verre finale haar verdiende ronde voorsprong te pakken. De jury beslist dat het peloton de bel krijgt met het rondebord op 3. De Koga dames gaan de sprint van ver aan. Daniëlle trekt de sprint aan en Carla zit in haar spoor. In een mooie sprint weet Carla overtuigend de 2e plaats te behalen voor Kelly Schouten.

FB_IMG_1448133699987

Daniëlle pakt een verdienstelijk 5e plaats. Yvonne sprint ook naar een nette 10e plaats en ook Anneke rijd in de punten met een 16e plaats. Dus voor de 5e keer achter elkaar een 2e plaats. Carla pakt daarmee 3x een 2e plaats 3 dagen.

FB_IMG_1448133689550

In het Algemeen Klassement steeg Daniëlle naar de 3e plaats.Yvonne bekleed de 8e plaats en Carla vind zich terug op plaats 12. Anneke staat op een 36e plaats.

In het Dagploegenklassement wist het Koga Schaatsteam een overtuigende zege te behalen met 29 en 30 punten voorsprong op de nummers 2 en 3.

Komende week staat er voor Yvonne op woensdag het GK Marathon NH/U op het programma. Op zaterdag staat de 6e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma op de Westfries in Hoorn. Om 19.30 uur gaan de dames van start.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.