Carla net naast podium bij GP Finale in Falun

Op zondag stond gelijk alweer de finale van de Grand Prix Natuurijs over 100km op het programma. De Koga dames verkeerde nog steeds in goede vorm en wilde vandaag de kroon op het werk zetten. De openingsfase was wat rustiger als de dag ervoor en Britt liet zich meermaals van voren zien en was bij diverse uitlooppogingen betrokken. De andere ploegen keken vooral naar het Koga Schaatsteam en die kregen dan ook niet echt de ruimte.

Britt moet helaas haar vele inspanningen bekopen en moet het peloton laten gaan. Ze probeert het nog even maar moet uiteindelijk de wedstrijd verlaten. Inmiddels is van der Stelt op avontuur gegaan en weten niet veel later ook Ytsma en Westenbroek aan te sluiten bij van der Stelt. Het verschil met het peloton loopt op tot de minuut. In het peloton moet Carla veel werk doen maar krijgt niet veel steun van andere rijdsters.

DSC_9197-2

Anneke en Daniëlle rijden voor wat ze waard zijn maar ze hebben het beide erg zwaar. Als Carla zich op kop zet moeten Anneke en Daniëlle een paar keer een gaatje laten maar ze weten telkens terug te keren in het peloton.

DSC_9207-2

Uiteindelijk weet het peloton de koplopers niet meer in te rekenen ondanks het werk wat Anneke en Daniëlle nog proberen te doen voor Carla. Hun laatste krachten zijn niet genoeg en er zit niet meer in dan de 4e plaats deze dag.

DSC_8939

De winst gaat naar van der Stelt voor Ytsma en Westenbroek. Carla wint overtuigend en ruim de sprint om de 4e plaats. Daniëlle komt als 11e over de streep en ook Anneke weet zich met een 20e plaats nog in de punten te schaatsen.

DSC_9272

De winst in de Grand Prix Natuurijs gaat naar Iris van der Stelt met 89,1 punten voor Lisa van der Geest met 80,1 punten en Ankie Ytsma met 79 punten. Carla komt net tekort voor het podium en pakt de 4e plaats met 70,2 punten. Daniëlle vind zich terug op plaats 11 met 33 punten. Britt behaald de 31e plaats met 6 punten en Anneke tenslotte vinden we terug op plaats 34 met 1 punt.

Het Koga Schaatsteam mag trots en tevreden zijn over de week natuurijs in Zweden. Hier werd de nare nasmaak van de Weissensee ruimschoots goedgemaakt. Nu op naar de Finale in Amsterdam waar Carla haar laatste wedstrijd in haar loopbaan zal rijden. Komt u allen en geef Carla een mooi afscheid aanvang 19.30 uur.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.