Carla in bloedvorm naar winst tijdens GP 4 Falun

Na een verplaatsing van ruim 800km stond zaterdag in Falun alweer de 4e wedstrijd om de Grand Prix Natuurijs op het programma. De Koga dames waren vol goede moed na de mooie winst van Carla van de woensdag ervoor. Het weer is Falun was wat beter en er scheen een mooi zonnetje over een mooie ijsvloer. De Grand Prix 4 was een wedstrijd over 42km. De dames waren dan ook gretig en het tempo lag al vanuit de start enorm hoog.

DSC_7956

Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 7 dames met van der Stelt, Vormeer, Smit, Ravestein, Muuse, Engbers en natuurlijk de wederom sterk rijdende Carla. De samenwerking in de kopgroep is uitstekend maar toch blijft het verschil bijna 2,5 ronde maar ongeveer 30 seconden. Toch blijven de 7 vooraan goed samenwerken en langzaam loopt de voorsprong op richting de minuut.

DSC_8457

Dan loopt in 1 ronde tijd het verschil met het peloton op tot meer dan 2 minuten. Het is duidelijk het peloton heeft zich gewonnen gegeven en de winnares bevind zich in de kopgroep van 7. Met het luiden van de bel bedraagt de voorsprong meer als 3 minuten. In de laatste kilometers is het erg onrustig maar Carla is de rust zelve en laat niemand meer rijden. Vormeer gaat de sprint van ver aan en de andere volgen. Carla rijd wederom een sublieme sprint en weet overtuigend ook de GP 4 op haar naam te schrijven voor Engbers en van der Stelt.

DSC_8066

Daniëlle en Britt weten zich in de pelotonsprint ook nog in de punten te rijden en komen als 14e en 15e over de streep. Anneke komt ook in het peloton over de streep op de 23e plaats.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.