Carla en Daniëlle 1e en 3e op Flevonice

Na een pittige Vierdaagse met uiteindelijk niet het gewenste resultaat mochten de Koga dames op woensdag weer van start op het mooie ijs van Flevonice. De Vierdaagse en het gewoon werken overdag was de rijdsters niet in de koude kleren gaan zitten. Stramme spieren, keelpijn , griep en vermoeidheid waren de klachten wat rond ging in de ploeg.

Uiteindelijk ging een groot peloton om 18.00 uur van start voor een wedstrijd over 40km. De Koga dames waren erg actief en er was niets van te zien dat onze dames verre van fit waren. In de openingsfase liet Britt zien over goede benen te beschikken en was erg actief. De eerste kopgroepjes werden dan ook door Britt keurig ingerekend en ze wist zelf daarna een mooie kopgroep op te zetten. Toch was het nog te vroeg in de wedstrijd en werden de vluchters weer ingerekend.

Ook Carla en Anneke waren telkens goed van voor te vinden en lieten zien de vierdaagse goed verteerd te hebben. Carla voerde een aantal keren goed het tempo op en na enkele ronden lag het peloton al flink uit elkaar. Toch was het peloton nog niet van plan de vluchters te laten gaan. Nu was ook Daniëlle goed van voren te vinden en het zou niet lang meer duren voor er een beslissende kopgroep ging komen.

Uiteindelijk weten 11 rijdsters met o.a. Ensing, Witte, van der Stelt, Tauber, Crediet en onze 2 Koga dames Carla en Daniëlle zich los te maken van het peloton. Het peloton is geslagen maar vanuit het peloton weet Strikwerda de oversteek nog te maken. De samenwerking vooraan is uitstekend en de voorsprong word groter en groter.

Met het luiden van de bel is het duidelijk dat de winnares uit de 12 vluchters zal komen. De spanning stijgt bij de begeleiding van het Koga Schaatsteam. In een lange sprint in het donker weet Carla op overtuigende manier met meters voorsprong een schitterende overwinning te behalen en of het nog niet genoeg is sprint Daniëlle naar een prachtige 3e plaats.

dsc_6680

Britt en Anneke weten in de pelotonsprint hun sterke wedstrijd te volbrengen op de 18e en 20e plaats. Wat een wedstrijd voor het Koga team. Eindelijk viel alles op zijn plaats! Onze meiden hebben dit zeker verdiend!

dsc_6711

Op de 1e dag van de winter meteen een overwinning voor onze dames. Hopelijk gaan er deze winter nog vele volgen. Nu gaat de focus op het NK Kunstijs in Thialf op 1 Januari 2017 aanvang 16.10.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.