Avond vol pech voor het Koga Schaatsteam in Leeuwarden.

Op deze woensdagavond stond in Leeuwarden alweer de 7e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma. Namens het Koga Schaatsteam stonden Carla, Daniëlle, Yvonne en Marlies aan het vertrek. Anneke moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten vanwege werkzaamheden. Al vroeg in de wedstrijd was het erg onrustig en de Koga dames waren goed voorin het peloton te vinden. Er vormen zich vele kopgroepjes waarbij Koga telkens vertegenwoordigd is.

Toch komt alles telkens weer samen. Dan komt Carla samen met Iris van de Stelt ten val en moeten ze in de achtervolging op het peloton. Door de hulp van een ploeggenote van van de Stelt weten de beide dames de aansluiting weer te maken. Net op dat moment vind er weer een valpartij plaats waardoor de wedstrijd geneutraliseerd word. Alle dames kunnen weer op adem komen en ook de blessure van Michelle de Bruijn blijkt mee te vallen en de wedstrijd wordt hervat met nog 22 ronden op het bord.

Het blijft onrustig en Daniëlle en Yvonne proberen nog enkele keren te ontsnappen maar krijgen niet de ruimte van het peloton. Uiteindelijk draait het uit op een massasprint. Met het ingaan van de laatste ronde zit Carla perfect gepositioneerd op plaats. Dan slaat wederom het noodlot toe en Carla komt ten val. Weg podiumkansen, weg mooie uitslag. De wedstrijd wordt op indrukwekkende wijze gewonnen door Irene Schouten voor Janneke Ensing en Iris van de Stelt. De Koga dames zijn in het sprintgeweld wat naar achteren gezakt en Daniëlle komt als 20e over de streep vppr Yvonne op plaats 28. Marlies rijd ook een verdienstelijke wedstrijd en komt als 48e over de streep.

FB_IMG_1449776796614

Helaas moet Koga de 1e plaats in het Algemeen Ploegenklassement weer afstaan aan Cenned. Het komende weekeinde staan er 2 wedstrijden op het programma. Op zaterdag gaan onze dames om 19.30 uur van start in Den Haag en op zondagochtend om 11.00 uur in Rotterdam.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.