Avond met wisselende gevoelens in Enschede.

Voor de 2e week op rij stond er een dubbel weekend op het programma. Vorige week was het Den Haag/Rotterdam wat voortreffelijk was i.v.m.de reisafstanden. Dit weekend was het Breda/Enschede en gewoon 2x in de avond wat betekende dat het peloton vele kilometers moest reizen. Zondagvond om 19.30 uur stond er gewoon weer een groot damespeloton aan het vertrek want zoals echte marathonschaatsers bekend staan klaagde er niemand.

In het begin was het even aftasten hoe de meeste dames de koers van gisteren hadden verteerd. Toch is de rust maar van korte duur en vooral van der Geest en Lollobrigida zijn in de openingsfase erg actief. Het is erg onrustig en uitlooppogingen volgen elkaar op. Yvonne voelt zich beter als de dag ervoor en meld zich ook vaak voorin het peloton.

DSC_7982

Het wordt niet rustig en er ontstaat een grote kopgroep met o.a. Dedden, Witte, Ensing, Wijdenes, van de Hoek, Hendriks, Vormeer , Richardson, Lollobrigida en Ensing. Namens het Koga Schaatsteam zit er de attent rijdende Carla bij. Het peloton ziet het gevaar en probeert de aansluiting te maken. De kopgroep werkt goed samen en de voorsprong loopt op. Uit het peloton probeert Yvonne in haar eentje de oversteek te maken. Met een krachtige jump weet ze in korte tijd de aansluiting te maken en bestaat de kopgroep uit 18 rijders.

DSC_7978

Het peloton lijkt verslagen en Daniëlle probeert ook nog de oversteek te maken maar krijg veel dames mee in haar kielzog. Dus zit er niets anders op om haar benen stil te houden. De samenwerking vooraan is uitstekend en als snel kijken ze het peloton in de rug. Het peloton voelt zich verslagen en niet veel later hebben de 18 vooraan dan ook hun welverdiende ronde voorsprong te pakken. Enkele rijdsters uit de kopgroep voelen zich sterk en gaan gelijk weer op avontuur. De Koga dames hebben even nodig om op adem te komen maar Daniëlle en Anneke weten verschillende aanvallen te pareren.

DSC_8074

Het wordt niet meer rustig en er volgt een spervuur met uitlooppogingen. Uiteindelijk blijft alles samen en mag het peloton gaan sprinten voor de 19e plaats. Daniëlle gaat de sprint van kop af aan en weet uiteindelijk de 23e plaats te behalen voor Anneke op plaats 25.

DSC_8239

De 18 vooraan bestoken elkaar in de finale met diverse speldenprikken maar alles blijft samen. Het tempo gaat steeds verder omhoog en dan slaat het noodlot toe voor Yvonne. Ze wordt van achter aangetikt en komt ten val. Weg mooie klassering na een sterke wedstrijd. Carla weet met haar laatste krachten zich vooraan staande te houden en het wordt een lange sprint. De zege gaat voor de 5e keer dit seizoen naar Ensing voor Lollobrigida en Richardson. Carla weet op haar tandvlees een 8e plaats te behalen en Yvonne vind zich door de val terug op plaats 18.

Het Algemeen klassement wordt nog steeds aangevoerd door Janneke Ensing met 282,5 punten voor Iris van der Stelt met 216 punten en Jade van de Molen met 165,1 punten. Daniëlle bezet de 8e plaats met 127 punten gevolgd door Carla op plaats 9 met 98 punten. Yvonne bezet plaats 16 met 63 punten. Anneke vind zich terug op de 37e plaats met 18 punten.

Het ploegenklassement wordt nog nipt aangevoerd door Cenned met 849 punten met op 9 punten achterstand onze Koga dames. Athleteshop.nl/Koopjesdrogisterij.nl bezet de 3e plaats met 774 punten.

De komende 2 weken staan er 2 NK’s op het programma. Op 27 December het NK Mass Start in Heerenveen en op 3 Januari 2016 het NK Marathon op de Jaap Eden Baan in Amsterdam.

Namens het Koga Schaatsteam wensen wij iedereen Prettige Kerstdagen en een Gezond en Sportief 2016.

DSC_0540

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.