Avond met tegenslag in Tilburg

Nadat de dames genoten hadden van een heerlijke nachtrust in Brabant en de beentjes hadden los getrapt in het Brabantse land stond zondagavond alweer de 14e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma in Tilburg. De Koga dames stonden weer te popelen om er deze avond weer vol in te gaan.

In het begin was het even aftasten maar Yvonne zat al goed van voren en loerde op een vroege ontsnapping. Het was erg onrustig en verschillende rijdsters probeerde op avontuur te gaan. Daniëlle en Yvonne waren telkens vooraan te vinden en telkens was er wel iemand van Koga in de voorste gelederen te vinden.

FB_IMG_1452588676441

Nadat alles weer samen is blijft het onrustig en er vinden verschillende valpartijen plaats. Bij 1 valpartij zijn zowel Anneke als Yvonne betrokken. Bij de begeleiding slaat de schrik toe. Zullen we nu al 2 dames verliezen door een valpartij? Gelukkig weten de dames snel op te staan en de achtervolging weer in te zetten. Yvonne zit al snel weer in haar ritme en weet samen met Kelly Schouten en van der Geest na ronden lang achtervolgen de aansluiting weer te maken. Anneke weet helaas de aansluiting niet meer te maken en moet teleurgesteld de wedstrijd verlaten.

FB_IMG_1452588673013

Daniëlle is erg sterk deze dag en is bij bijna elke uitlooppoging betrokken. En als ze er een keer niet bij is rijd ze vrijwel in haar eentje heel het peloton weer terug. Carla lijkt er deze wedstrijd weer goed doorheen te komen en schuift gaandeweg de wedstrijd steeds verder naar voren.

FB_IMG_1452588646835

De wedstrijd lijkt uit te draaien op een massasprint en het word al erg onrustig in het peloton. Carla heeft de weg naar voren gevonden en is nu bij de voorste in het peloton te vinden. Het is wederom ronden lang duwen en trekken om de juiste positie te vinden.

FB_IMG_1452588660778

In een hele lange sprint gaat de overwinning naar van der Geest voor Ensing en Strikwerda. Carla rijd een nette sprint en weet er 8e plaats uit slepen. Daniëlle komt als 17e over de streep net voor Yvonne op plaats 23.

Het Algemeen Klassement wordt aangevoerd door Janneke Ensing met 346,6 punten voor van der Stelt met 260 punten en op plaats 3 staat Jade van de Molen met 200,1 punten. Daniëlle staat op een verdienstelijke 7e plaats met 140 punten. Carla zakt net uit de top 10 en staat nu op de 11e plaats met 111 punten. Yvonne bezet de 20e plaats met 67 punten. Anneke staat op plaats 36 met 23 punten.

Het Ploegenklassement wordt nu aangevoerd door Athleteshop.nl/Koopjesdrogisterij.nl met 1002 punten. Onze Koga dames hebben maar een minieme achterstand en staat op de 2e plaats met 991 punten.Cenned volgt op plaats 3 met 973 punten.

Komende woensdag staat er een Nationale wedstrijd op Flevonice op het programma. De wedstrijd zal om 18.00 van start gaan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.