Avond met gemengde gevoelens in Leeuwarden

De 2e wedstrijd om de KPN Marathon Cup stond op het programma in Leeuwarden die op het laatst de organisatie van Groningen overnam. Wederom stond er deze avond een groot damespeloton aan het vertrek. De Koga dames stonden ook gespannen aan het vertrek en waren gebrand op een goed resultaat. Al in de openingsfase kwam Carla ten val en moest aan een inhaalrace beginnen. Carla kwam snel weer overeind en in dezelfde ronde komt Anneke ook ten val en moet ook in de achtervolging.

koga_leeuwarden_3781

Carla komt gelijk weer goed in de slag en kan met enkele gevallen rijdsters een mooi tempo aanhouden en lopen in op het peloton. Anneke kan niet aanpikken bij het groepje van Carla en moet helaas de wedstrijd verlaten nadat ze is ingehaald door het peloton. Ook Carla krijgt het zwaar en is nog niet bij het peloton. Dan laat Daniëlle zich afzakken en neemt Carla op sleeptouw. Beetje bij beetje komen ze dichterbij en uiteindelijk weten ze weer aan te sluiten bij het peloton. Daniëlle rijd daarna Carla gelijk naar voren en kunnen de dames even op adem komen.

koga_leeuwarden_3772

Daarna blijft het erg rustig in het peloton en volgen de kopgroepen elkaar snel op. Even lijkt Koga de slag te missen en moet Carla in de achtervolging. Het peloton is in 3 stukken uiteen gevallen en Koga moet flink in de achtervolging. Uiteindelijk komt alles weer samen en maakt het peloton zich op voor de finale.

koga_leeuwarden_4077

In de finale is het erg onrustig en er wordt veel geduwd en getrokken. De Koga dames proberen elkaar te vinden in al het geweld en formeren een treintje. Door een aantal valpartijen raken de dames elkaar weer kwijt en is het ieder voor zich in de finale. De overwinning gaat voor de 2e week op rij naar Lollobrigida voor Irene Schouten en Ensing. Carla komt in de finale een beetje klem te zitten aan de binnenkant en komt als 12 over de streep voor Britt op plaats 16. Daniëlle vind zich terug op plaats 25.

koga_leeuwarden_3830

In het Dagploegenklassement wist Koga een mooie 3e plaats te behalen en klom daardoor naar de 5e plaats in het Algemeen Ploegenklassement. Britt staat op plaats 16 in het Algemeen Klassement net voor Carla op plaats 17. Zaterdag zal Tilburg gastheer zijn voor de 3e wedstrijd om de KPN Marathon Cup aanvang 19.30 uur

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.