Anneke Peters pakt nette 9e plaats in massasprint in Hoorn

In een prachtige ambiance op de Westfries stond alweer de 6e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma. Nadat de schaatsende Zwarte pieten het ijs hadden verlaten en de vele toeschouwers voorzien waren van pepernoten klonk om 19.30 het startschot. Gelijke vanuit het vertrek ging Yvonne op haar thuisbaan op avontuur. Helaas was het peloton niet van plan om haar veel ruimte te geven en niet veel later werd Yvonne dan ook weer ingerekend. Er was een spervuur aan aanvallen en het tempo lag enorm hoor.

DSC_1487

De Koga dames zijn goed voorin het peloton te vinden en vooral Daniëlle is vaak voorin het peloton te bevinden. Dan slaat het noodlot toe voor Yvonne en ze komt ten val. Net op dat moment trekt het peloton zich weer in volle gang en ondanks het stevige tempo wat Yvonne te pakken heeft kan ze de aansluiting niet meer maken. Helaas moet Yvonne niet lang daarna teleurgesteld de wedstrijd verlaten.

Niet lang daarna valt het peloton in stukken uiteen en de Koga dames reageren alert. Carla en Daniëlle zitten telkens van voren en zitten dan ook regelmatig in het voorste gedeelte als het peloton in stukken uiteen valt. In de verre finale ontstaat er nog een kopgroep waarbij Carla namens het Koga Schaatsteam vertegenwoordigd is. Ondanks dat er verschillende grote namen in de kopgroep zaten wist het peloton toch de koplopers weer in te rekenen.

DSC_1558

Dan is het duidelijk dat deze wedstrijd in een massasprint zal eindingen en de sprintersploegen formeren de sprinttreintjes. De Koga dames mengen zich ook stevig in een zeer chaotische sprint waarin getrokken, geduwd en geslagen word. De ploeggenoten van de Italiaanse Lollabrigida brengen haar goed in stelling en op het laatste rechte stuk weet ze overtuigend de overwinning te pakken. De 2e plaats gaat naar Roosenboom voor klassementsleidster Ensing. Anneke rijdt ook een zeer sterke sprint en pakt een zeer nette 9e plaats voor Carla op plaats 12 en Daniëlle op plaats 17.

DSC_1712

Janneke Ensing blijft leidster in het klassement met 123,2 punten gevolgd door Iris van de Stelt met 111 punten en Kelly Schouten met 98,1 punten. Daniëlle bezet de 6e plaats met 84 punten en Carla komt de top 10 binnen met 56 punten. Yvonne vind zich terug op plaats 11 met 51 punten en Anneke steeg naar de 26e plaats met 18 punten.

In het dagploegenklassement behaalde Koga de 3e plaats en daardoor staat men nu op de 1e plaats in het Algemeen Klassement met 494 punten gevolgd door Cenned met 482 en Ziuz met 357.

Volgende week zondag 6 December staat de Openingswedstrijd op Flevonice op het programma om 08.30 uur. De wedstrijd zal gaan over een afstand van 50km.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.