Zware openingswedstrijd Amsterdam

Eindelijk was het zover de opening van het seizoen in Amsterdam. Na een zomer waarin vele kilometers op de fiets en skeelers werden afgewerkt en de laatste weken velen uren op de schaats ging het nu echt van start.

Het Koga Schaatsteam stond op volle oorlogsterkte aan het vertrek. De eerste rondes was het een beetje aftasten in het grote damespeloton. Vele nieuwe ploegen met vele nieuwe rijdsters. Al heel vroeg in de wedstrijd kwam Yvonne ten val. Net op het moment dat Yvonne ten val kwam ging het tempo omhoog. Kleibeuker en van der Stelt gingen op avontuur en sloegen gelijk een flink gaatje.DSC_0604

Yvonne probeerde de aansluiting te maken maar helaas werd de achterstand te groot en moest ze hevig teleurgesteld de wedstrijd verlaten. De 2 vooraan hadden inmiddels hulp gekregen van 2 ploeggenoten van Iris van der Stelt. Toch werd de voorsprong kleiner en het jagende peloton waarin de Koga Dames goed van voren meereden kwamen ronde voor ronde dichterbij.

Vooraan ging het kaarsje uit en de dames werden ingerekend door een op stoom geraakt peloton. Toen liet Daniëlle zich veelvuldig van voren zien en was 2x mee in een uitlooppoging. Wat er ook geprobeerd werd iedereen werd weer ingerekend.

DSC_0820

De laatste rondes bleef alles samen en werden de sprinterstreintjes geformeerd. De Koga Dames hadden het zwaar en met het ingaan van de laatste ronde was alles nog mogelijk. De winst ging naar de Italiaanse Francesca Lollabrigida  voor Irene Schouten en Janneke Ensing. Daniëlle reed een zeer sterke sprint en wist een verdienstelijke 13e plaats te behalen. Carla en Anneke wisten met hun laatste krachten er een 21e en 23e uit te slepen.

DSC_6032

In het Dagploegenklassement wist Koga een nette 4e plaats te behalen. Nu weer een weekje hard trainen staat komende zaterdag de 2e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma in Utrecht. Onze Dames gaan van start om 19.30 uur.

 

 

 

2 thoughts on “Zware openingswedstrijd Amsterdam

  1. Dank je wel Michiel!
    We waren inderdaad we tevreden met deze seizoenstart. Alleen pech voor Yvonne natuurlijk..
    Maar volgende week nieuwe kansen in Utrecht 🙂

  2. Zo te lezen is het al met al heel goed gegaan. Blij mee. Succes voor de volgende wedstrijd ! Groet 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.