Mooie teamprestatie in Utrecht.

In Utrecht op de Vechtse Banen stond de 2e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma. Het Koga Schaatsteam stond op volle oorlogssterkte aan het vertrek.

In de openingsfase waren er verschillende uitlooppogingen waarbij Yvonne ook enkele keren betrokken was. Het werd steeds onrustiger en ook veel rijdsters kwamen ten val. De Koga dames waren om beurten voorin het peloton te vinden.

DSC_6769

Dan gaat Iris van de Stelt op avontuur en pakt 120 meter. In het peloton is de samenwerking mede door het werk van Koga goed te noemen en word de koploopster al snel weer ingelopen.

Het blijf onrustig en 6 dames gaan op avontuur: Walsma, Kleibeuker, Strikwerda, Ensing, Richardson-Bergsma en wederom van der Stelt. In het peloton word er even naar elkaar gekeken en de 6 vooraan zien hun voorsprong gestaag groeien. De Koga dames zien het gevaar en zetten zich op kop van het peloton. In de kopgroep is het ook onrustig en valt uiteen.

DSC_6806

Kleibeuker, van der Stelt en Ensing verhogen het tempo. Allereerst moet Richardson – Bergsma een pas op de plaats maken en niet veel later ook Strikwerda en Walsma. In het peloton is er twijfel maar dan toch gaat het tempo omhoog. Schouten, Lollabrigida en op haar tandvlees onze Carla lijken de sprong te gaan maken. De voorsprong van de koplopers wordt kleiner en even lijkt alles nog samen te komen.

Dan wordt er weer naar elkaar gekeken en de voorsprong van de 3 vooraan loopt weer op. Ook de 2 achtervolgers behouden hun voorsprong op het peloton. Ensing probeert alleen weg te komen maar ook die aanval wordt teniet gedaan.

In het peloton verzet Daniëlle enorm veel werk en de Koga dames hebben elkaar gevonden en vormen een mooi treintje. Daniëlle voert het tempo nogmaals op en het peloton gaat op een lint. Vooraan mogen de 3 gaan sprinten om de overwinning en met haar laatste krachten weet Ensing de wedstrijd op haar naam te schrijven. Kleibeuker pakt plaats 2 voor van der Stelt.

DSC_6887

Het peloton is ook in volle finale en weten net de nummers 4 en 5 Walsma en Strikwerda niet meer te achterhalen. De Koga dames rijden een sterke sprint. Carla wint op overtuigende manier de pelotonsprint en pakt een nette 6e plaats. Daniëlle weet ondanks het vele werk wat ze deed nog een keurige 9e plaats te behalen. Yvonne raakt in de sprint een beetje ingesloten en komt tot plaats 15. Anneke weet een 21e plaats te behalen en reed een sterke koers in dienst van de ploeg.

DSC_6818

Daniëlle staat op een nette 9e plaats in het Algemeen Klassement. In het Dagploegenklassement pakt Koga een nette 2e plaats. In het Algemeen Ploegenklassement bezet Koga de 3e plaats.

Volgende week staat de 3e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma op de Scheg in Deventer. De wedstrijd van de dames gaat van start om 19.30 uur.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.