Anneleen Zijl

Geboortedatum: 19 december 1995

Woonplaats: Amsterdam (Lelystad)

Beennummer: 76

Wat doe je naast het sporten?
Ik studeer Pedagogische Wetenschappen.

Wat zijn je (andere) hobby’s?
Ik vind veel dingen wel leuk. Als ik wat moet noemen: lezen, tekenen, koken, beetje rommelen in de tuin.

Wanneer ben je begonnen met schaatsen en hoelang doe je aan het marathonschaatsen?
In de winter van 2011 ben ik begonnen met schaatsen bij Schaatstrainingsgroep Lelystad, toen was ik vijftien. Langebaan vond ik niet heel leuk, dus in 2014 ben ik marathonschaatsen gaan uitproberen. Dat beviel goed, en toen ik ging studeren kon ik mooi bij Port of Amsterdam terecht, waar ik veel heb geleerd. Komend seizoen wordt mijn eerste landelijke seizoen.

Bij welke teams heb je gereden?
Hiervoor heb ik twee seizoenen (regionaal) bij Team Port of Amsterdam gereden.

Wat zijn de hoogtepunten van je carrière tot nu toe?
De eerste keer dat ik een Zesbanenwedstrijd won, voelde wel bijzonder. M’n eerste keer op de Weissensee is ook een hele mooie herinnering. En afgelopen seizoen de wedstrijd in Noordlaren; wát een sfeer!

Mijn mooiste moment tot nu toe:
Als je merkt dat je groeit, en dingen kan die je niet had verwacht, zoals tweehonderd kilometer uitrijden en een wedstrijd winnen. Ook wanneer het in de ploeg lekker gaat, je kan samenwerken en een hecht team bent. Bijvoorbeeld afgelopen seizoen de laatste wedstrijd van het Zesbanentoernooi. Door goed samenwerken kon ik de wedstrijd winnen, en Melissa (mijn ploeggenoot) het klassement. Dat je het samen doet, en dat het ook nog lúkt, dat is mooi!

Ambitie voor komend seizoen:
Ik vind het moeilijk om in te schatten wat reëel is. In elk geval veel leren en m’n plek vinden in het peloton. M’n uiterste best doen voor mooie resultaten met de ploeg!

Droomdoel voor je carrière:
Een natuurijswedstrijd winnen.