Anneke Peters

Geboortedatum: 30-05-1990

Woonplaats: Hengelo

Beennummer: 23

Wat doe je naast het sporten?
Werken bij Effiko als kopersadviseur.

Wat zijn je (andere) hobby’s?
Sport! Plezier hebben & de gezelligheid opzoeken!

Wanneer begonnen met schaatsen en hoelang doe je aan het marathonschaatsen?
Net als de meesten ben ik vrij jong begonnen op de welbekende houtjes. Met hier en daar enkele langebaanwedstrijden. Vanaf mijn 20e heb ik de overstap gemaakt naar de marathon, voorafgaand één seizoen de regiocompetitie en tot op heden bij de landelijke dames.

Bij welke teams heb je gereden?
Koga Schaatsteam.

Ik ben echt een liefhebber van sport in het algemeen! Maar, marathonschaatsen staat hierin toch wel op een voetstuk. Het spelletje, de snelheid, de afwisseling in trainingen (zomer en winter). Het rijden met een team, samen iets bereiken en met een voldaan gevoel het ijs afstappen (los van de uitslagen) is voor mij dé reden dat ik met beennummer 23 rondrijd.

Met als hoogtepunt, het volbrengen van de 200km. Het blijft een bijzondere afstand om te schaatsen én het blijft bijzonder om met het team, compleet gesloopt, met een herstelbidonnetje aan de finish te staan.

 Voor aankomend seizoen is het doel, mooie koersen rijden met een flinke dosis lef en strijdlust! Maar vooral ook veel plezier, dat is (samen met de nodige uurtjes op de fiets) toch de belangrijkste basis 😉